– Julemarkedet på Røros er ikke bare stort i Norge, men også Europa

  Folkeliv i gatene da julemarkedet på Røros ble åpnet torsdag.

  DEL

  For allerede før den offisielle åpningen var det mye folk i både Kjerkgata og Bergmannsgata torsdag. Litt før klokken ett fant den offisielle åpningen sted.

  Se video i toppen av saken!

  Et nissetog, anført av nissen selv, ordfører Hans Vintervold og reiselivssjef Tove Martens, marsjerte opp Kjerkgata og ned til snøscenen i Bergmannsgata.

  I toget var også barnehagebarn med nisseluer og trommemusikere fra kulturskola. Alt omkranset av store folkemengder og julegater med lys og grantrær.

  Se bilder fra nissetoget her! (AR+)

  – Det er mange som har tatt turen hit i dag, tusen takk for at dere stiller opp gjør dette til et fantastisk arrangement, sa reiselivssjef Martens fra snøscenen til folket i en bilfri julegata for anledningen.

  – Dette er et julemarked tilegnet alle. Vi prøver å ta vare på det ekte og nære, sa Martens.

  I år er det over 50 utstillere i gata og 13 utstillere i Sangerhuset.

  – Her er det verdt å ta seg god tid, avsluttet hun.

  Etter Martens tale sang Maren Sandnes Røsten Arnfinn Strømmevolds «Mot lysara daga» før ordfører Hans Vintervold offisielt åpnet julemarkedet på Røros.

  – Jeg tror vi er klar til å dra i gang tidenes julemarked. Julebyen Røros er ikke bare stort i Norge, det er stort i Norden og det er faktisk blitt stort i Europa. Bodene er klar og minibankene er fulle, sa Vintervold med en humoristisk tone i talen sin.

  Han roste arrangørene for jobben de har gjort for å få til dette julemarkedet og la ekstra vekt på at dette er en helg med kvalitet.

  Hele seansen ble avsluttet med et sanginnslag fra Vegar Dahl og Kirsti Sæter som sang «Bergfolkets julmelodi».


  Artikkeltags