Alt arbeidet i forkant av dagen ble gjort på dugnad av ansatte, og flere stilte også opp på fritid den aktuelle dagen. Dette gav mulighet til å gi ekstra oppmerksomhet til alle beboere.

I utgangspunktet var dette er arrangement hvor pårørende kunne delta, men på grunn av påvist koronasmitte i kommunen lot det seg dessverre ikke gjøre. Vi håper å kunne arrangere flere tilstelninger senere, hvor pårørende kan delta.

Markedsdag

Programmet for dagen inneholdt mange ulike elementer. På dagtid hadde vi markedsdag, med servering av nystekte lapper, julekjeks, gløgg og bålkaffe. I tillegg fikk vi en smakebit på Helsetunets hjemmebrygga juleøl. Per Olav Almås stilte velvillig opp med hest og slede, slik at beboerne fikk tilbud om sledetur. Hesten Vesla viste seg å bli et positivt innslag for de eldre, og mange benyttet seg av muligheten til å ta en rundtur i sentrum.

I tillegg til hest fikk vi besøk av geita Lykke fra Graftås. Hun ble et spenstig bidrag til dagen.

Fysioterapeut og musiker Roar Baustad Drøivold hadde tilfeldigvis med seg toraderen på jobb denne dagen, noe vi var raske med å utnytte. Han fikk dratt av et par juleslåtter til glede for alle. For å skape julestemning etter dette ble det spilt julemusikk over høyttaler.

Julegrantenning

På kvelden var det duket for julegrantenning. Når mørket seg på, fyrte vi på ny opp bålpannene, og beboerne satt ute i ring rundt varmen. Hjørdis Prytz (96) fikk det ærefulle oppdraget med å tenne årets julegran. Med varm gløgg i koppene rundt bålet ble stemningen komplett med juletoner fra Ålen musikkorps. Korpset ble avløst av barn fra kulturskolen som sang to julesanger for oss. I tillegg kom julenissen for å dele ut gaver til beboerne.

Dagen oversteg både beboere og ansattes forventninger. Vi ønsker å takke alle som bidro til at vi kunne gjennomføre arrangementet, og satser på å gjenta suksessen neste år.

 • Elever med valgfag «Innsats for andre» (i samarbeid med avdelingsleder Marianne), for inspirasjon til å arrangere julegrantenning.
 • Per Olav Almås og Vesla, for hyggelig sledetur.
 • Roar Baustad Drøivold, for sang og musikk.
 • Geita Lykke, for humoristisk innslag.
 • Ålen musikkorps, for levende musikk.
 • Barnekor fra Haltdalen, for trivelig sanginnslag.
 • Ålen Røde Kors, for lån av varme ullpledd.
 • Røros og Holtålen demensforening, for økonomisk støtte til førjulskos for beboerne.
 • Ålen sanitetsforening, for økonomisk støtte til førjulskos for beboerne.
 • Alle som har gitt pengegaver øremerket trivselstiltak for beboerne våre opp gjennom tidene, dette gir ansatte større spillerom for å kunne gi beboerne opplevelser utenom det vanlige
 • Ansatte i tjenesten, som gjør en fantastisk jobb, og velvillig stiller opp på fritid for å gi beboerne det lille ekstra.