Gå ikke glipp av torsdag

Stenbråttet Barnehage synger og nissen og nissemor har tatt plass på snøscena under åpningen av julemarkedet 2018.

Stenbråttet Barnehage synger og nissen og nissemor har tatt plass på snøscena under åpningen av julemarkedet 2018. Foto:

Igjen er det klart for Norges mest sjarmerende julemarked. Ta turen i gata på julemarkedets aller første dag. Der er boder og gårdsrom åpne allerede fra klokka 11, og utover dagen er det både nissetog, offisiell åpning fra snøscena, Netflix-premiere på Nilsenhjørnet og ekstrakonsert med Bergfolkets Julefred i Røros Kirke.  

DEL

Nesten 60 utstillere kommer i år med kvalitetshåndverk, hjemmebakst, husflid og kortreist tradisjonsmat, og fyller Bergmannsgata og Sangerhuset med liflige julelukter og ekte julestemning. Torsdag formiddag før folket har gjort sitt storinnrykk har du en gylden anledning til å få en forsmak av hva årets julemarked kan by på.

En stolt tradisjon

Klokka 13 bør du ha oppmerksomheten rettet mot snøscena nederst i gata. Da blir det offisiell og stemningsfull åpning av Julemarked Røros anno 2019 med vår nye borgermester Isak V. Busch og en rekke lokale artister. -Julemarkeder har jo blitt bygget opp i Hans sin tid som ordfører, og for mange henger julemarkedsåpning og Hans tett sammen. Julemarkedet på Røros har blitt et av de virkelig store hendelsene gjennom året som folk både på Røros og andre steder snakker om og gleder seg til. Røros er i ferd med å befeste sin posisjon som «juleby» og det er ikke mange steder man kan garantere julestemning slik vi kan på Røros. Jeg er stolt over å få lov til å føre tradisjonen med å åpne julemarkedet videre, og gleder meg masse til årets julemarked!

I sitt ess på scenen

Peder Angel Lundquist Langen er nok den travleste 15-åringen på Røros om dagen. Artistkarrieren har fått fart på seg etter suksessen i Norske Talenter, Norges største talentkonkurranse. I skrivende stund er Peder Angel klar for semifinale. Derfor er det en ære for julemarkedet at han stiller opp både på åpningen og holder minikonserter både torsdag, fredag og søndag.

Det er nemlig på scena bak en mikrofon Peder Angel trives aller best. -Jeg blir aldri lei av å være på ei scene, der står jeg støt. Nervøs, hva er det? Så klart kribler det litt av spenning før jeg går ut på scenen i Norske Talenter, men jeg gleder meg aller mest, sier den rolige og beskjedne tiendeklassingen.

Ekstramulighet med «Bergfolkets Julefred»

Fra den ene musikkopplevelsen til den andre. Folk har tydeligvis kjent sin besøkelsestid når «Bergfolkets Julefred» starter sin lille juleturnè 6. desember i Røros Kirke. Få dager etter at billettene ble sluppet, var det bare et fåtall igjen. Derfor ble det raskt bestemt at de ville sette opp ekstrakonsert torsdag. Hvis du er en av mange som ikke rakk å skaffe deg billett, har du nå en gylden mulighet til å høre noen av distriktets beste musikere fremføre både egenproduserte og tradisjonelle julelåter ispedd små koselige julefortellinger.

Cinema Paradiso på Nilsenhjørnet

I mars var rørosgatene pyntet til jul for andre gang den vinteren. Netflix valgte «vinterlandet» Røros som location for sin nye serie «Hjem til jul» og flere rørosinger var også med som statister. Nå er serien klar, og torsdag ettermiddag er det premiere på de to første episodene av «Hjem til jul». Da kan du møte opp på uteforestilling med spark-inn på Nilsenhjørnet, nederst i Kjerkgata. Kanskje får du øye på noen kjentfolk på skjermen også

Artikkeltags