Jørgen og de andre utøverne fra Fjellregionen imponerte under lørdagens øvelser i Junior-NM

Erik Schjølberg, Røros.

Erik Schjølberg, Røros. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I klassen Menn 17 år klarte hele tre lokale utøvere å plassere seg blant de 20 beste. På jentesiden var det nok en gang skiskytter Maren Bakken som var best av de lokale med en 5. plass i sin klasse.

DEL

Lørdag var det fristil som sto på programmet under Junior-NM på Savalen. I klassen Menn 17 år var det hard konkurranse om å bli beste utøver fra Fjellregionen. Til slutt var det Jan Christian Kjærnli fra Rendalen som stakk av med den prisen. Han ble nummer 12. Fem plasser bak ham endte Jørgen Schjølberg fra en av de tre arrangørklubbene, Tynset, og på plassen bak kom Kviknes Jonas Hylen.

– Det var sinnssykt tungt, sa Schjølberg til Arbeidets Rett etter målgang.

– Dette var veldig bra, og helt klart det beste løpet jeg har gått denne sesongen. Det gikk bedre i dag enn i går. Jeg forsøkte å åpne hardt for så å tyne ut alt mot slutten, og det gikk bra, mente han.

Verdensmester-Maren best av de lokale under første dag av Junior-NM

Mens det var vind og snø i lufta på fredag så viste været seg fra en helt annen side lørdag. Solen skinte og det var fantastiske forhold i løypene. Det benyttet maren Bakken seg av å gikk inn til en knallsterk 5. plass i kvinner 18 år.

– Det var veldig fint rundt i løypa i dag. Jeg startet kontrollert og økte på underveis, sa jenta fra Os.

– Og det fungerte jo bra?

– Det virker slik, formen er iallfall veldig bra nå.

I den yngste jenteklassa var det Ida Vang fra Tynset og Eline Mylius som representert klubbene fra Fjellregionen.

– Det er veldig fine løyper her på Savalen, men de er også veldig harde. Jeg er veldig godt fornøyd med både fredagen og lørdag, sa Mylius etter å ha sikret seg en fin 68. plass lørdag.

I den eldste gutteklassa var det Sivert Bekken som ble best av de lokale. Skiskytteren fra kvikne gikk inn til en knallsterk 16. plass på 20 kilometer fristil.

Ting henger sammen: Skal vi få fram Morgendagens Helter trenger vi noen helter av i dag, som for eksempel Per Inge Sagmoen og resten av dugnadsgjengen som har stått på døgnet rundt for å få på plass Junior-NM på Savalen.

Ting henger sammen: Skal vi få fram Morgendagens Helter trenger vi noen helter av i dag, som for eksempel Per Inge Sagmoen og resten av dugnadsgjengen som har stått på døgnet rundt for å få på plass Junior-NM på Savalen. Foto:

– De som kommer inn til en topp 30 plassering i et Junior-NM i langrenn er alle veldig gode idrettsutøvere, sa speakerne Lars Bronken og Sigbjørn Nygård.

For å illustrere dette så kan vi nevne at Kristine Stavås Skistad, som deltok i VM i Seefeld, ble nummer 13 i kvinner 19–20 år under Junior-NM på Savalen.

Flott innsats: Ida Vang fra Tynset (til venstre) og Eline Mylius gjorde sine saker bra i klasse kvinner 17 år.

Flott innsats: Ida Vang fra Tynset (til venstre) og Eline Mylius gjorde sine saker bra i klasse kvinner 17 år. Foto:

Lokale plasseringer lørdag

Kvinner 17 år, 7,5 km fristil: 26. Ida Vang, Tynset, 68. Eline Mylius, Ålen.

Kvinner 18 år, 10 km fristil: 5. Maren Bakken, Os, 32. Anna Vangen Lunåsmo, Tynset.

Kvinner 19–20 år, 15 km fristil: 40. Guri Sandvold, Tynset, 66. Signe Hofstad, Røros.

Menn 17 år, 10 km fristil: 12. Jan Christian Kjærnli, Rendalen, 17. Jørgen Schjølberg, Tynset, 18. Jonas Hylen, Kvikne, 43. Emil Hage Streitlien, Folldal, 54. Jakob Høsøien, Tynset, 64. Torkild Nytrøen, Rendalen, 97. Brynjar Thorshaug, Alvdal, 124. Erik Schjølberg, Røros, 166. Halvor Konow, Brekken, 182. Henrik Ledang, Alvdal.

Menn 18 år, 15 km fristil: 76. Amund Grann Vingelen, Tolga, 96. Gaute Kvittum Nytrøen, Tynset.

Menn 19–20 år, 20 km fristil: 16. Sivert Bekken, Kvikne, 71. Sigurd Leren, Tolga, 73. Magnus Fjerdingen Moan, Røros, 100. Martin Øyen Tøraasen, Folldal, 145. Eirik Horten, Os.

Nytt flott løp: Maren Bakken ble nummer 5 i klassen Kvinner 18 år.

Nytt flott løp: Maren Bakken ble nummer 5 i klassen Kvinner 18 år. Foto:
Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken