– På denne måten vil vi vise fram bredden og mangfoldet i regionens landbruk, og vise at landbruket skaper levende bygder over hele Norge, sier Olav Østigård, initiativtaker, "pappa" til Ivi og leder i Tynset bondelag.

I en sekk vil Ivi reise rundt med et øremerke fra Os ID og en GPS-bjelle fra Findmy på Kvikne. Ivis ferd blir dokumentert på retten.no gjennom et interaktivt kart, der du kan se hvor kalven har vært, se bilder fra besøkene og lese saker som måtte dukke opp underveis.

– Når du får Ivi på besøk, er det bare å bruke fantasien og dele bilder med resten av regionen. Vi håper Ivi kommer innom alle bondelagene, over hele regionen, at hun får være med til seters, i fjøset og alt. Vær gjerne kreativ! oppfordrer Østigård.

– Bildet må ha med Ivi, sammen med noe av det som skjer på gården. Om det er tresking, fjøsstell, hesjing, ysting eller titt i en bikube.

I sekken er det en loggbok hvor det står mere informasjon. Her skal de som får besøk skrive en liten hilsen og underskrive med navn og sted.

– Gjør du det, er du med i trekningen av flotte premier, sier bondelagslederen sammen med samarbeidspartner Ann Brudevoll i Sparebank1 Østlandet.

Arbeidets Rett skal formidle Ivis tur gjennom regionen, og bilder kan sendes inn gjennom denne løsningen.

Du kan også dele bildene på Instagram, med emneknaggen #sommerbonden2022. Husk da at du må ha en offentlig profil for at vi skal kunne se bildene dine.

Ivi har også sin egen Instagram-konto som du kan følge her: https://www.instagram.com/sommerbonden2022/

Hvordan skal Ivi reise?

Når du får Ivi på besøk, kan du gi henne videre til naboen, sende henne med tankbilen, dyrebilen, rådgiveren, dyrlegen, selgeren, eller du kan rett og slett ta deg en tur for å besøke en bondevenn.

– Ivi reiser ut den 22. juni, og må være hjemme igjen til potetferie og Landbrukets Dag den 1. oktober, sier Østigård.

Turen til Ivi kan du følge via dette kartet. Grønt merke er der Ivi har vært sist, rødt der hun er ferdig med besøket. Klikker du på merkene kan du se bilder og eventuelle saker fra besøket.