– Vi flytter at flere grunner. Vi tilbyr overnatting i telt og lavvo i år og ville vi litt bort fra elva, i tillegg trenger vi litt mer plass og det er fint å være et sted hvor vi kan flytte ting innendørs om været ikke spiller helt på lag, sier Kalvstock-sjef Siri Beate Fossum.

Så mye moro

Hun kom inn som nye sjef for Kalvstock foran fjorårets arrangement og man formelig hører det bobler litt ekstra når hun snakket om arrangement i 2018.

– Det var helt fantastisk. Så mye folk og så fint vær, vi tenkte at dette må vi bygge videre på og lage en enda bedre festival i år, sier hun.

– Skal vi ta en liten runde på hva man kan oppleve eller være med på under Kalvstock i år?

– Ja det er mye, skal jeg ramse opp alle de 27 aktivitetene?

– Da må vi kanskje ta høydepunktene tror jeg?

– Det er mange av dem også, men jeg kan begynne. Vi skal ha camping i år, det er nytt. Man kan overnatte på området og være med på sykkeltur på søndagen om man ønsker det. Det blir rafting på glåma som tidligere år, det er alltid populært, og det blir mulig å prøve seg i klatreveggen. Nytt i år er en sykkelbane. Den er det Team Ahlsell Cube som skal organisere, og det vil også komme med litt råd og veiledning for unge syklister. Det blir også mulig å få fikset småting med sykkelen. Noe annet nytt er at Drivhuset kommer med prosjektet Lydsnap. De fyller en container med alt mulig rart og så kan barna komme og lage instrumenter at det de finner der. Maia Reppe kommer for å ha et lite tegnspråk kurs slik at barna kan leke med tegn.

– Dette høres veldig bra ut, flere ting?

– Skrotkunst. Stine Akeren hjelper barna å lage kunst av skrot. I fjor hadde vi et skaperverksted som var veldig populært, men vi ønsker ikke at barna skal dra hjem skrotet i år så da lager vi kunst som kan vare litt lengre. Vi har også planer om en lokal Mesternes mester løype. Det blir mange øvelser bygget på det populære tv-programmet. Her skal vi finne vårt eget navn, men har ikke kommet i mål med det enda. Nøk kommer med energiting. Også har vi vår egen Reodor Felgen, nemlig Kjell Akeren. I år skal han lage en Aukrust-inspirert avfallssorteringsmaskin som skal hjelpe barna å inspirere foreldrene til å sortere bedre. Vi tar med de vanlige tingene også, ansiktsmaling, kalvebinge, sklier og hoppeslott. Rett og slett noe for enhver smak.

Flere hatter

Det er mye nevnt og det er ingen tvil om at Fossum ser fram til festivalen som arrangeres lørdag 13. juli i forbindelse med Livestock.

– Det var morsomt i fjor og det blir bare enda mer morsomt i år, sier hun.

– Og ikke nok med at du er sjef for Kalvstock, du får spilt litt sjøl også?

– Ja, først under Kalvstock, det blir nemlig gjensyn med Karius og Baktus, og så er jeg så heldig å rocke litt under Livestock med Soul of a man. Dette kommer til å bli en fantastisk lørdag, avslutter hun.

Soul of a man er en hyllest til Marius Müller. Bandet som spiller består av Siri Beate Fossum, Axel Slettan, Frode Vingelsgaard Strand, Mats Nerli og Hans Kaspar Bjørsagård.