Kanonløp i Inzell av Bjørnsmoen Næss

KJEMPELØP: Ole Bjørnsmoen Næss fortsetter å imponere. En tredjeplass i B-gruppa i Inzell kan holde til en plass i det aller ypperste selskap i Heerenveen neste helg.

KJEMPELØP: Ole Bjørnsmoen Næss fortsetter å imponere. En tredjeplass i B-gruppa i Inzell kan holde til en plass i det aller ypperste selskap i Heerenveen neste helg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ole Bjørnsmoen Næss (24) tok en kruttsterk tredjeplass i tyske Inzell. Belønninga er en plass i A-gruppa i Heerenveen neste helg.

DEL

INZELL: Ole Bjørnsmoen Næss imponerte stort under Norgescupen (NC4) forrige helg i Vikingskipet på Hamar.

Løpet var så sterkt at tida 6.36.99 både holdt til seier og uttak til B-gruppa i World Cup i Inzell.

På dagens 5000-meter i den tyske skøytemetropolen fortsatte Bjørnsmoen Næss der han slapp i Vikingskipet, og klinket til med et nytt løp det luktet skikkelig svidd av.

- Veldig happy
I par med spanske Iñigo Vidondo ble tynsetingen klokket inn på tida 6.26.97. Det holdt til en råsterk tredjeplass i B-gruppa som Håvard Bøkko vant på tida 6.22.88 foran japanske Ryosuke Tsuchiya.

Belønninga: En plass i A-gruppa på 5000-meteren i Heerenveen neste helg. Der møter han den aller ypperste verdenseliten bestående av navn som landsmann Sverre Lunde Pedersen og den nederlandske duoen Jorrit Bergsma og Bob de Jong.

- Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne eller hva jeg skal si. Det var rett og slett et kjempeløp. Jeg er veldig «happy» akkurat nå, kunne en svært glad Bjørnsmoen Næss fortelle til Arbeidets Rett på telefon fra Inzell.

Nære ny pers
Tida til Bjørnsmoen Næss er bare 3 sekunder og 67 hundredeler svakere enn hans personlige bestenotering, satt på den lynraske isen i Calgary.

- Jeg hadde et mål om å komme meg under 6.30.00. At jeg kommer meg så lang under som 6.26.97 er jo helt fantastisk, utdyper Bjørnsmoen Næss, og legger til.

- Jeg har hatt en god følelse lenge nå, og synes jeg har tatt store steg teknisk. Jeg nærmer med for hvert løp jeg går, sier han videre.

- Fin is
Tynsetingen var ikke helt fornøyd med isen i Vikingskipet forrige helg. Om isen i Inzell har han følgende å si:

- Isen var ganske fin den. Litt oppgått i svingene, men jeg tror ikke at jeg tapte noe særlig der.

- Isen er naturligvis langt tregere her (i Inzell) enn i Calgary, så det setter jo tida litt i perspektiv, sier Bjørnsmoen Næss.

Heerenveen neste
Bjørnsmoen Næss er i ekstase over at løpet og tida er sterk nok til at han får gå i A-gruppa neste helg når skøytesirkuset forflytter seg til skøytehovedstaden Heerenveen.

- I dag satt teknikken perfekt, og jeg hadde en god følelse hele veien. Det er veldig stort å få gå i Heerenveen. Det er noe alle drømmer om. Neste helg er det bare å klinke til igjen, avslutter Bjørnsmoen Næss.