Nå gir denne kino-gjengen full gass med biler både ute og inne

PÅ JOBB: Jon Sigurd Fagervik (fra venstre), Else Nyheim, Anja Schott og Trond Bjørnstad er staben ved Tynset kino. De er klare for norgespremiere med søkelys på bil og bilinteresse. Born 2 Drive har premiere 8. februar, og vises flere ganger i uka etterpå.

PÅ JOBB: Jon Sigurd Fagervik (fra venstre), Else Nyheim, Anja Schott og Trond Bjørnstad er staben ved Tynset kino. De er klare for norgespremiere med søkelys på bil og bilinteresse. Born 2 Drive har premiere 8. februar, og vises flere ganger i uka etterpå. Foto:

De har det moro på jobb, kinomedarbeiderne på Tynset. 8. februar gir de litt ekstra gass.

DEL

Fredag 8. februar er det norgespremiere på filmen Born 2 Drive, som handler om 15 år gamle Oliver Solberg og hans reise mot å bli nordisk mester i rallycross.

– De fleste kjenner faren Petter. Men her kommer dokumentaren om Oliver. En fin film om å tørre å gå for det du vil, mener Anja Schott, som fra 1. februar er Tynsets nye kinosjef. Hun tar over etter Bente Linjordet.

Med på kinolaget i Tynset er Else Nyheim, Trond Bjørnstad og Jon Sigurd Fagervik. De benytter norgespremieren til å lage bilstemning på flere måter. Under kulturparaplyen i Tynset sorterer også ei mekkegruppe som har fått lokaler hos Bjørn Magnar Vik på industriområdet. Nyheim og Schott håper at flere med bilinteresse blir med og skaper stemning.

Om ettermiddagen, et par timer før filmen, er det åpnet opp for å stille ut biler på plassen foran rådhuset, og Nyheim og Schott håper sjåfører fra flere av regionens bilmiljøer har noe de vil vise fram.

– Vi har en kreativ stab som finner på ting rundt kinoforestillingene, sier Schott, som selv har frest en runde rundt hos næringslivet og sørget for at 100 av kinobillettene ledsages av burgere til halv pris hos Circle K, mens ti av billettene også bærer med seg rabatt hos Riis Bilglass på Tynset. Diverse effekter herfra har hun også skaffet til veie.

– Og så blir det quiz, der premien er et verktøysett fra Tools, smiler kinosjefen.

Neste norgespremiere er også like rundt hjørnet. Den kommer som dagforestilling fredag 15. februar.

– Amundsen, forklarer Else Nyheim og Anja Schott, og legger til at det selvsagt dreier seg om polfareren Roald Amundsen. Filmen beskrives som en dramatisk storfilm om livet til en helt ekstrem mann. Samtidig får publikum høre om polarheltens bror Leon, som er igjen i Norge mens Roald jakter på rekorder.

Nyheim sier de historiske filmene fenger.

– På Armfeldt-filmen nylig, da var det helst stappfullt her, forteller hun.

Schott er opptatt av det skal skapes en opplevelse når publikum går på kino. I år fyller Tynset kino 100 år, og det gjør det inspirerer litt ekstra. Kinosjefen røper at det kommer til å skje noe i den gamle kinosalen i Rambu i løpet av jubileumsåret. Om det lukter nostalgi og gamledager av dette, forsikrer Nyheim og Schott at Tynset kino satser på sosiale medier for å nå tak i publikum. Både Facebook, Instagram og Snapschat har de tatt i bruk.

Samtidig snakker de varmt for den gode kinoopplevelsen, og at kino har overlevd til tross for at det går an å se film på alskens skjermer hvor som helst.

– Kinoen skal være en møteplass. Det er meningsfylt, slår Anja Schott fast.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags