- Kirka er jo huset vårt

MENIGHETSRÅDSVALG: Arnfinn Strømmevold, Knut Aasheim og leder Ruth Karin Engzelius, er medlemmer i dagens menighetsråd på Røros.  Foto: Guri Jortveit

MENIGHETSRÅDSVALG: Arnfinn Strømmevold, Knut Aasheim og leder Ruth Karin Engzelius, er medlemmer i dagens menighetsråd på Røros. Foto: Guri Jortveit

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nominasjonskomiteen er i gang med å samle navn til menighetsrådsvalget. - Si gjerne fra om du kan tenke deg å stille opp, oppfordrer de.

DEL

Røros: Det avholdes kirkevalg samtidig med kommunestyre- og fylkestingsvalget til høsten.
Lokalt skal det velges representanter til alle menighetsrådene, og på Røros er nominasjonskomiteen i full gang med å samle navn på lista.
Ruth Karin Engzelius, Knut Aasheim og Arnfinn Strømmevold er alle medlemmer av dagens menighetsråd.
- Noen av oss som sitter nå har sagt ja til gjenvalg. I tillegg har vi mange nye navn, men vi ønsker enda flere for å speile menigheten og Røros-samfunnet både i alder og bakgrunn, sier trioen, og legger til:
- Det er ikke alltid lett å vite hvem man kan spørre. Her kommer det tilflyttere og ungdommer vokser til. Kanskje de kan tenke seg å være med på en slik samfunnsdugnad som det er å sitte i menighetsrådet, men aldri er blitt spurt. Derfor; Ta kontakt!
Å sitte i menighetsrådet er en dugnadsjobb, som i andre lag.
- Eneste forutsetning for å bli med, er at du står i statskirka og at du er glad i kirka og vil være med å skape liv der, sier Engzelius, som også er leder.
- Kirka er jo huset vårt, smiler Arnfinn Strømmevold, og mener med det at både rammer og innhold er noe som angår og berører mange.
- Menighetsrådet er med og bestemmer innholdet i kirka, blant annet behandler vi konsertsøknader og annen utleie. Det er helt avgjørende for de ansatte at menighetsrådet fungerer, understreker Engzelius og Aasheim, som begge har flere perioder bak seg i rådet.
I samme setning benytter de også sjansen til å framheve prestene de har på Røros, som er en fryd å samarbeide med.
Medlemmene velges for fire år om gangen. På Røros er det ti faste medlemmer, men de har også tradisjon for at de fem varamedlemmene er aktive.
- Folk spør meg om de må gå på alle gudstjenester dersom de sier ja til å være med, men slik er det jo ikke, sier Engzelius.
Medlemmene fordeler oppgaver seg imellom og tar ansvar for forskjellige ting.
- Både ut fra tid og egne ønsker. Vi passer til forskjellige ting alle sammen.
Det er ingen godtgjøring for å gjøre en innsats i menighetsrådet en periode, men Ruth Karin frister med ei gulrot likevel:
- Du går inn gratis på alle arrangementer, og det er ikke så rent få her på Røros. For meg, som er så glad i konserter av alle slag, er det det utrolig flott!
Guri Jortveit

Artikkeltags