Kjell Aukrust på Røros: Hvor er dette bildet tatt?

HVOR: Er det noen av leserne som kan fortelle hvor dette bildet er tatt? Mannen i kvit hatt og frakk er Kjell Aukrust som var på Røros og malte en sommer antagelig først på 40-tallet. Forfatteren av Aukrust-biografien, Sigmund Løvåsen, har bildet og vil gjerne ha flere opplysninger om det.

HVOR: Er det noen av leserne som kan fortelle hvor dette bildet er tatt? Mannen i kvit hatt og frakk er Kjell Aukrust som var på Røros og malte en sommer antagelig først på 40-tallet. Forfatteren av Aukrust-biografien, Sigmund Løvåsen, har bildet og vil gjerne ha flere opplysninger om det. Foto:

Sigmund Løvåsen skriver på biografien om Kjell Aukrust. Nå er han på Litteraturfest Røros, og har blant annet med seg dette fotografiet. Kan noen bidra med opplysninger om bildet?

DEL

Torsdag åpnet Litteraturfest Røros 2020 og på plakaten sto møte med forfatteren Sigmund Løvåsen. Han tok for seg Kjell Aukrusts liv og virke, og da han kom til årene under krigen kunne han berette at Kjell Aukrust var på Røros og malte om sommeren sammen med andre kunstnerkollegaer.

Løvåsen har fått et fotografi som viser Aukrust på Røros, men han vil gjerne vite om noen har mer informasjon om omgivelsene og kanskje omstendighetene. Derfor lurer vi på om leserne våre kanskje kan bidra!

- Bildet viser Aukrust i hvit frakk og hatt. Det er trolig tatt i perioden 1941-1943, sier Sigmund Løvåsen.

Er det noen som kan si hvor dette er? Er det noe i bildet som kan angi enda mer eksakt tidsangivelse?

Forfatteren er takknemlig for svar og vi synes det er artig å kunne bidra. Håper på respons!

Send melding til Guri mob. 906 62 117, epost til guri@retten.no eller Rettens Facebook!

Tusen takk :)


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags