Kristian Larsen og Kjell Horten er Os Idrettslags nye æresmedlemmer. Styreleder Eirik Bækken opplyste under utdelingen at idrettslaget fra før har 18 æresmedlemmer.

– Det er en utmerkelse som har hengt svært høyt siden starten, og skal fortsette å gjøre det, sa han.

Os Idrettslags ble stiftet i 1899, og nærmer seg dermed et 125-årsjubileum.

Æresbevisningskomiteen har bestått av Arnfinn Nergård og Per Simensen, og de innstilte to navn som hovedstyret har godkjent.

Kristian Larsen

– Vi har ikke klart å fastslå det helt nøyaktige antall kamper Kristian har dømt, men etter undersøkelser hos fotballkretsen skal det dreie seg om cirka 1200 kamper!, konkluderer Nergård og Simensen i begrunnelsen.

De plusser på med treningskamper og Os-cupen.

– I tillegg har Kristian også kjørt dommerkurs, og vært viktig for rekruttering til en viktig funksjon innen fotballen, står det videre.

Larsen har vært sentral i fadderordningen for nye dommere.

Kristian Larsen kom til Os gjennom tjeneste i Luftforsvaret, og startet som fotballspiller. Sitt første dommerkurs gikk han på i 1977/78.

I begrunnelsen står det videre:

  • Han får de beste skussmål fra dommerkolleger, og er alltid oppdatert på regelnytt
  • Han har godt humør og smilet hans kan være avvæpnende i opphetede situasjoner
  • Han har full kontroll

Kjell Horten

– Kjell Horten har deltatt på de fleste arenaer innen Os Idrettslag - både sportslig og administrativt. Helt fra han var gutt har han aktivt vært med, både i orientering, fotball, ski og skiskyting, uttaler æesbevisningskomiteen om det andre, nye æresmedemmet.

De nevne også innsatsen hans i Nora skytterlag, som i starten hadde skiskytinga. Da var et grovkaliber som gjaldt, og Horten ble samlagsmester for junior i 1967.

Han har vært leder for skiskyttergruppa og instruktør, primus motor for bygging av skiveanlegg i lysløypa og ved Storegga, og sentral i utbyggingen av TOS Arena og snøproduksjonen.

Han har også vært i ledelsen i o-gruppa.

På fotballbanen betegner komiteen ham som en løpssterk midtbanespiller, uttatt på kretslag for junior, og kretsmester med Os i 5. divisjon i 1968.

Ellers nevnes:

  • Aktiv skiløper og kretsmester for junior på 15 km
  • Tråkket spor for Berserennet allerede i 1961
  • Lagt ned stor dugnadsinnsats på skihytta på Gåstjønnåsen
  • Vært leder i æresbevisningskomiteen og hatt flere verv i hovedlaget i Os IL