Klare for ny sofakamp med over 80 ulike turmål for store og små

KLAR FOR TUR: Varaordfører Christian Elgaaen (f.v), Camilla L. Kvernes, banksjef Eivind Langseth og folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll er klare for en ny sesong med "Sofakampen".

KLAR FOR TUR: Varaordfører Christian Elgaaen (f.v), Camilla L. Kvernes, banksjef Eivind Langseth og folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll er klare for en ny sesong med "Sofakampen". Foto:

Fjorårets Sofakamp ble en suksess med over 20.000 besøk på de ulike postene. Nå drar Sparebank 1 SMN i gang en ny jakt på spennende turmål i lokalmiljøet.

DEL

Allerede fra i dag kan du, om du ikke har gjort det før, laste ned appen "trimpoeng" og starte jakten på 80 ulike turmål innenfor Røros kommune. Til forskjell fra Stolpejakten er det ikke satt ut fysiske punkter i terrenget. Målene for turen kan for eksempel være en benk eller en bygning.

- Ved å følge med på kartet på telefonen ser du om du nærmer deg målet. Hvert turmål er angitt med en radius av ulike størrelse. Noen turmål har også bilde. Når du kommer innenfor turmålets radius, får du beskjed om å sjekke deg inn. Du trenger altså ikke gå helt fram til målet, forklarer folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll.

- Sofakampen i fjor var et initiativ vi tok sammen med Bukkvoll. Målet var å få registrert 5500 turer, men vi endte til slutt på 22000 turer ute i Rørosnaturen, forteller banksjef Eivind Langseth.

Som har fått mange spørsmål om banken kunne fortsette opplegget også i år, da det kanskje er viktigere enn noen gang å komme seg ut å få frisk luft.

Frister med "gulrot"

I fjor ga banken 30.000 kroner til fordeling på skolene da man nådde målet på 5.500. Da antall besøk passerte 20.000 ga banken 5.000 kroner til hver av barnehagene i kommunen.

- I år frister vi med en skikkelig gulrot og gir en krone per besøk som fordeles på skoler og oppvekstsentre for å legge rette for fysisk aktivitet rundt skolene og barnehagene. Her er det ingen øvre grense, sier Langseth.

Camilla L. Kvernes er en av mange som flittig deltok i fjorårets Sofakamp. Hun anbefaler opplegget på det varmeste:

- Det er fint å ha en ekstra motivasjon når dørstokkmila føles høy. På denne måten får jeg sett nye plasser og møter mange som ikke trimmer så mye til daglig.

Kan foreslå nye turmål

Årets sofakamp er straks oppe i 80 turmål, og Bukkvoll får stadig forslag fra folk på nye turmål som han legger inn.

- Alle sentrumsnære turmål var populært i fjor, og vi fikk mange kommentarer fra folk som opplevde nye plasser. Turmålene kan nås til fots eller mer sykkel. Folk kan også bruke bil på deler av strekningen, men vil helst at folk er fysisk aktiv.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken