Naturnytere, turelskere, mosjonister og idrettsfolk kan nå finne frem orienteringssko, drikkebelte, fjellsko og termos. I samarbeid har Tolga Turlag og orienteringsgruppa i Vingelen IL fått opp og ut poster i hele kommunen, men også Folldal er i år satt på kartet med topptur til Kyrkjekletten.

Følg med på Facebook

På Facebook informerer Jon Sagbakken i Tolga Turlag om at orienteringspostene er satt ut, mens det foreløpig er fem av 10 på topp-turene som har kommet opp. De klare er enn så lenge Blåkletten, Grønhåmmåren, Nonsvola, Stenhyllhøa og Svartåsfjellet. De resterende blir annonsert så fort de har kommet opp.

Toppturen til Folldal er én av to turer hvor det er mulig å få følge. Med forbehold om været, er det lagt opp til fellestur til Folldal i slutten av juni. Andre fellestur går til Svartåsen i Hodalen med Hodalen turlag, men der er dato ikke bestemt.

Sagbakken informerer videre om at stolpejakten er klar fra mandag 14. juni, og at stolper er satt ut i Tolga, Øversjødalen og Hodalen. I år som i fjor, er det mulig å registrere stolper i appen Stolpejakten, men det legges også ut kart på de stedene hvor det selges konvolutter med kart og klippekort.

Kodekort og smittevern

Orienteringsgruppa informerer om at det også i år er gjort spesielle smittevernstiltak. De klassiske klippetengene er erstattet med en kode som orienteringsløperne selv må notere ned, og minner derfor folk om å ta med seg noe å skrive med på tur.

Orienteringspostene er satt ut i tre områder skriver orienteringsgruppa. Første ti poster ligger i Borkgrubban mellom Eid og Stortela på Telneset, i et landskap preget av furuskog, bratte egger og flate moer. Her kommer man også nær Telas ville løp, nesten upasserbar for både folk og dyr. Neste ti ligger rundt Svartåsen i Vingelen, og de siste er plassert i Hodalen på begge sider av Hodalsvegen. Postene står ute til 23. september.

Konvolutter med kart og klippekort, samt kart til stolpeposter, fås kjøpt på Coop Marked i Vingelen, YX Tolga og Prix Tolga.