Regionens første Pride var planlagt arrangert på Røros i april 2020, men da satte situasjonen rundt covid-19 en stopper for hele arrangementet. Arrangørene valgte å utsette alt til våren 2021, men heller ikke da var det mulig å gjennomføre på våren med den pågående smittesituasjonen.

I september 2021 kunne gatene i Røros endelig fylles med farger og glade folk, og den første paraden på Røros ble en suksess.

I år har arrangørene holdt på høsten, og fra torsdag 22. september til og med søndag 25. september er det klart for en Røros Pride helt uten pandemi.

Torsdag sparkes Pride i gang med en «Klubbkveld med nåe attåt» på Ungdommens hus, der de ønsker all ungdom velkommen for å feire mangfold, frihet og fellesskap. Deretter er det offisiell åpning i Rørosmuseet Smelthytta, med utstilling, taler og kulturinnslag. Utover kvelden er det PrideQuiz med Unni Ryen og Caroline Oksdøl Søberg på Kaffestuggu.

Lørdag er selve festdagen med Pridepark og Parade. På Malmplassen er det blant annet paroleverksted, der du kan lage din egen plakat til paraden, aktiviteter for barna, appeller og kulturelle innslag, før paraden setter av gårde i Røros-gatene.

– ALLE er velkomne til å gå i paraden sammen med oss! melder arrangørene på sine sider.

Lørdag kveld er det duket for festmiddag og festkveld, og her kommer norgeskjente Adam Schjølberg med sitt standupshow. Schjølberg er blant landets mest kjente TV-personligheter og standupkomikere, og på scenen er han kjent for høyt tempo og energi – mens han deler sitt skeive blikk på verden.

Deretter blir det dragshow med Torill Tombola og pridenatt med DJ Austinatt og Adam Schjølberg.

– Adam Schjølberg og Austinat spiller låtene du trodde du hadde glemt, remiksene du ikke forventer og får dansegulvet til å koke hele natta, lover Røros Pride.

Søndag avsluttes årets Pride-markering med regnbuemesse i Røros kirke.