(Østlendingen:) Ingeborg Østgård hadde ingen problemer med å ta seg videre til finale da forsøksheatet på 1500 meter under U20-VM i Cali i Colombia torsdag ettermiddag, norsk tid.

Ingeborg ble nummer fire i sitt forsøksheat og gikk dermed ikke direkte videre.

Det var de tre beste i hvert av de tre heatene, pluss de tre beste tidene som tok seg til finale.

Tiden 4.16,36 var likevel mer enn god nok til å gå videre på tid.

Det tredje og siste heatet gikk nemlig så mye fortere enn de to foregående heatene at Ingeborg kvalifiserte seg med fjerde beste tiden av samtlige i forsøket.

Men den regjerende europamesteren på distansen ble småstresset inn på oppløpet og sikret seg på ingen måte inn på en 4. plass, selv om hun forsto at finalebilletten var i boks.

– Jeg følte meg egentlig ganske bra helt til det gjensto 100 meter. Da stivnet jeg totalt, sier 18-åringen til Østlendingen etter forsøket.

– Men jeg skjønte ganske fort at tiden var god nok til en finale.

Det ble på ingen måte et optimalt løp for nordøsterdølen som la seg langt bak i innledningen.

– Jeg måtte tette noen luker underveis og avansere i svingen. Det kostet nok litt, noe jeg fikk kjenne på oppløpet.

Ingeborg følte seg bra til det gjensto 100 meter, men ble da ganske stiv. Hun tror det blir bedre i finalen når hun har et løp i beina.

Brenda Chebet fra Kenya, som er en av fire løpere i startfeltet som har en bedre personlig rekord enn Ingeborg, var best i heatet med 4.12,20.

Tyrkiske Dilek Kocak og japanske Yuya Sawada slo også Ingeborg i forsøket med 4.14,90 og 4.15,29. Begge satte personlig rekord.

Ingeborg er regjerende junioreuropamester på distansen.

Jenta fra Dalsbygda er en av outsiderne før finalen, men er rolig til det som skal skje.

– Jeg går inn i finalen med litt lavere skuldre og forventninger. Målet mitt var en finaleplass, sier hun.

De fire som har bedre personlig rekord enn 18-åringen fra Ren-Eng inn i mesterskapet er den etiopiske duoen Birke Haylom og Mebriht Mekhonen med henholdsvis 4.02,25 og 4.03,39, og den kenyanske duoen Chebet og Purity Chepkirui med 4.05,50 og 4.08,08.

Alle er klare for lørdagens finale.

Den løpes klokken 23.00 norsk tid.