Mener Storberget blir en god fylkesmann

PÅ TOLGA:  Knut Storberget holdt åpningstalen under Olsok i Tolga i 2015. Nå blir han fylkesmann.

PÅ TOLGA: Knut Storberget holdt åpningstalen under Olsok i Tolga i 2015. Nå blir han fylkesmann. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette blir bra, sier regionrådsleder Ragnhild Aashaug om utnevnelsen av Knut Storberget som ny fylkesmann i det nylig sammenslåtte Hedmark og Oppland.

DEL

Hun mener Storberget er en mann som kjenner kommunene i Hedmark godt. At Storberget er gift med en tolging og jevnlig frekventerer hytta i kommunen, er ikke hovedårsaken til at ordføreren og regionrådslederen heter fram godordene.

Les bakgrunn: Knut Storberget blir ny fylkesmann

– Han har jobbet både nasjonalt og lokalt, og har god gjennomslagsevne, konstaterer hun, og fortsetter:

– Måten han har løftet landbrukspolitikken på i Ap, er bra for oss. Det er bra å ha en fylkesmann som ser hvor viktig landbruket er.

– En rød-grønn allianse er tydelige på at dersom det blir regjeringsskifte til høsten, kan Hedmark og Oppland få innvilget «skilsmisse»?

– Ja, og de to fylkeskommunene er klare på at det kan gå slik. Prosessen med regionreformen har vært dårlig, sier Aashaug videre.

Hun kaller situasjonen «en noe uavklart røre», men sier at Storberget like fullt er utnevnt for seks år, og at høsten vil vise hvilken inndeling det ender med.

Med 48 kommuner blir Hedmark og Oppland landets største fylke.

– Tilsynsrollen blir ikke enkel. Vestfold har til sammenligning bare seks kommuner, sier Aashaug videre.

Hun mener det er viktig at kommunene er tett på framover, selv om det skulle ligge an til en oppsplitting av det nye storfylket i Innlandet allerede før sammenslåingen er en realitet.

– Kommunene må stille rammevilkår og si hva vi forventer. Såpass frampå bør vi være. Og regionrådet i Fjellregionen må også være på – både nordover og sørover. Det formes mye politikk på nivåer over oss, kommenterer regionrådslederen og Tolga-ordføreren.

Artikkeltags