Se for deg et hav av søte små nisser hoppende, sprettende og dansende rundt i rørosingenes storstue, Storstuggu, flankert av morsomme karakterer som «Glupe Gløgg», og med et fantastisk orkester i bakgrunn. Her har du «Putti Plutti Pott».

Historien om den lille nissen «Putti», som i et innfall av eventyrlyst stjeler sin farfars, selveste julenissens, nyvaskede trylleskjegg. «Putti» reiser ved hjelp av trylleskjegget og besøker menneskene, og treffer da den hyggelige lille familien bestående av Per, Petter og Caroline.

Femte gang

Onsdag har «Putti Plutti Pott» premiere i Storstuggu. Det er femte året på rad den magiske førjulsforestillinga settes opp i Storstuggu.

– Vi gleder oss kjempemasse og kan nesten ikke vente til forestillingene, sier Unni Ryen.

Hun har ansvaret for regien, og vi traff henne og alle aktørene ved øving forrige uke.

– Vi har øvd én dag i uka siden midten av september. I helga kom vi oss inn i Storstuggu, og nå er vi virkelig i rute til forestillingene, forteller Ryen.

– Gleder oss

Ryen forteller at handlinga og oppsettet er det samme gode «Putti Plutti Pott» slik folk kjenner det.

– Ja, det er bygd over samme lesten. Flere nye smånisser er derimot med og barnehovedrollene er ny, avslører Ryen, som har latt seg imponere av nissene.

– Som alltid er de helt fantastisk. De er på plass til rett tid og gjør det de blir bedt om. Samtidig er de blide og positive hele tida, smiler Ryen.

Ingrid Tronsmoen Bakken (Caroline) og Agnes Taarnesvik Løvø («Putti») spiller to av barnehovedrollene. Sammen med Nora Oterhals Nørbech, Sienna C. Krøyserth, Heidi Sofie Sandnes Rynning og Peder Angel Langen, som besitter de andre barnehoverollene, gleder de seg til å entre scena.

– Ja, dette har vi gledet oss til lenge, sier Tronsmoen Bakken.

– «Putti Plutti Pott» er helt spesielt. Jeg tror det setter folk i den ultimate julestemninga, føyer Taarnesvik Løvø til.

– Vi håper alle tar turen til Storstuggu. Vi har forestillinger onsdag, torsdag, lørdag og søndag, avslutter Ryen.