Rødt reagerer på økning til ordføreren

RØDT: Ronny Bekken Larsen. Arkivfoto: T.H. Løkken

RØDT: Ronny Bekken Larsen. Arkivfoto: T.H. Løkken

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Partiet Rødt i Folldal reagerer på at ordførergodtgjørelsen i Folldal øker fra 630.000 til 700.000 kroner.

DEL

Flertallet i formannskapet gikk inn for økningen da de behandlet 2016-budsjettet.

– Godgjøringen øker med 70.000 kroner, det tilsvarer en «lønnsøkning» for ordføreren på 11,1 prosent. Gjennomsnittlig lønnsøkning er på 3,2 prosent, uttaler Rødt-leder Ronny Bekken Larsen i en pressemelding.

– Etter forslag fra varaordfører mener altså flertallet i formannskapet at ordfører fortjener et påslag på sin godtgjøring som er tre ganger høyere enn normal lønnsutvikling? spør Bekken Larsen. Rødt kaller det manglende politisk gangsyn fra politisk ledelse og flertallet med Ap og Samlingslista.

– Budsjettet i Folldal gir små rom for økninger og krever nødvendige prioriteringer. En økt godtgjøring til ordfører på 70.000 kroner kan knapt kalles en riktig prioritering, fortsetter Rødt-lederen.

Han sier videre at Rødt Folldal mener at godtgjøringen kan settes til gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, som i 2014 var på 483.600 kroner.

– Det vil være mer enn de fleste tjener i kommunen, og et bedre eksempel på moderasjon og ledelsen enn det politiske flertallet i Folldal fremmer, avslutter han.

Artikkeltags