Tynset kan slå seg sammen med Tolga og Os, skeptiske til Alvdal

Tegnet kart: 6.klassingene hadde mange meninger om nye kommunegrenser og tegnet på kartet hvor de har vært den siste  måneden. Foran f.v. Sander Tharaldsteen, Per Iver Mælen, Oskar Brekken, Mali Rehder (nestleder i DUR) og Kornelia Solberg. Alle foto: Eirik Røe

Tegnet kart: 6.klassingene hadde mange meninger om nye kommunegrenser og tegnet på kartet hvor de har vært den siste måneden. Foran f.v. Sander Tharaldsteen, Per Iver Mælen, Oskar Brekken, Mali Rehder (nestleder i DUR) og Kornelia Solberg. Alle foto: Eirik Røe

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Elever i grunnskolen har også meninger om kommunestruktur! Torsdag diskuterte elever fra 5. til 10. trinn i Tynset kommune tjenester og nye grenser.

DEL

Trygt ledsaget av medlemmer i Det Unges Råd (DUR) diskuterte elevrådsrepresentanter fra Tynset barneskole, Tynset ungdomsskole og Fåset skole kommunereformen. Innspillene blir overbrakt politikerne i kommunestyret som skal vedta veien videre før sommeren.

Elevene skulle blant annet tegne på kartet hvor de hadde vært den siste måneden. Det viste seg raskt at de fleste hadde beveget seg utenfor kommunegrensen. På gule lapper ble det skrevet ned tjenester og tilbud som elevene mener er viktige i kommunen.

– Skolene er bra og vi har fine idrettshaller, men vi ønsker oss ny svømmehall, sier Olivia Sanchez i 10. klasse på Tynset og Ásrún Margretardottir i 7. klasse på Fåset.

– Skatepark, asfalt og bedre veier, svarer 8.-klassingene Markus Mobakken Aaen, Petter Strømvu og Bror Pedersen på hva de ønsker seg.

9. og 10.-klassingene tror ikke det blir så mye annerledes i en ny kommune.

– Men det må være bedre jobb- og aktivitetstilbud dersom vi blir flere i en kommune. Og ikke minst kollektivtilbud, sier Kristina Horten. De eldste elevene foreslår Nord-Østerdal eller Fjellkommune som nye navn på en storkommune.

– Tolga og Os kan være med, men jeg er skeptisk til Røros og Alvdal, sier Simen Riise Paulsen.

6.-klassingene er også litt skeptiske til Alvdal, men synes Tolga er greit å slå seg sammen med. Røros er litt for langt og på andre siden av fylkesgrensen.

– Tynset må ikke bli borte, mener Sander Tharaldsteen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken