Det er Tolga skolemusikkorps som arrangerer konserten. Med seg har de skolekorps og aspiranter fra Tolga, Tynset, Alvdal, Folldal, Os og Kvikne, foruten blåseelever fra Røros kulturskole.

– Det er gledelig at vi greier å samle til sammen 80 unge musikere på Tolga denne dagen, sier Toril Sivertsen Bakken, styreleder i Tolga skolemusikkorps, i en pressemelding.

Lørdag stiller jazzmusiker og komponist Jan Magne Førde som dirigent og solist på konserten. Førde har vært jazzmusiker og komponist i over 40 år og har base i Trondheim. Han er kjent både som soloartist og som trompetist i The Brazz Brothers, et ensemble som har turnert og spilt over 4000 konserter i 34 land.

Denne gangen har han vært instruktør og gjestedirigent for korpsene, og på konserten får vi høre det musikalske resultatet av samarbeidet.

– Tolga skolemusikkorps har åpen kafé fra klokken 15.00 i Skjold, kantina i kulturhuset. Vi håper mange tar turen for å høre resultatet av samspillsseminaret denne dagen, sier Sivertsen Bakken.

Komponert og arrangert av Førde

Alle stykkene som framføres er komponert og/eller arrangert av Førde. Det framføres også egne innslag med aspirantene og juniorgruppa.

– Å spille sammen med skolekorps, aspiranter og juniorer er noe av det morsomste og viktigste jeg gjør som musiker, sier Førde.

– Jeg kan bruke min musikalske erfaring til å løfte samspillet slik at de unge musikerne får kjenne på den gode samspillsfølelsen. Håpet er at dette inspirer de ferske musikerne til å spille mer, og til at de vil utvikle seg videre som musikere.

Tradisjonsinspirert jazz

Førdes musikk er ofte inspirert av norsk tradisjonsmusikk, men i bunn ligger røtter fra jazz og rytmisk musikk. Hans kanskje mest kjente komposisjon Bruremarsj er et eksempel på det.

Foruten fire egne soloalbum og 21 album utgivelser med The Brazz Brothers, har han bidratt på over 80 albuminnspillinger med artister som Jan Eggum, Knut Reiersrud, Sissel Kyrkjebø, Halvdan Sivertsen, Gøran Fristorp og Åge Aleksandersen. Komposisjonene hans blir spilt og sunget over hele verden.

Førde er også professor i musikk på Nord universitet.