Mange ville høre konfirmantene synge salmer på Tynset lørdag ettermiddag

SALMER: Salmesang sto på programmet i Kulturhuset på Tynset lørdag.

SALMER: Salmesang sto på programmet i Kulturhuset på Tynset lørdag. Foto:

DEL

Det var fullt i storsalen i kulturhuset, både av foreldre og andre som ville høre konfirmantene fra kommunene Os, Tynset, Rendalen, Tolga og Alvdal synge salmer.

Hvert konfirmantkor hadde sitt innslag med to salmer, og deretter var det fellesnummer med alle til slutt. Ikke alle konfirmantene sto i koret. Noen spilte også i bandet.

Tolgingene var ledet av Tone Hulbækmo, som understreket at de var ekstra stolte av at de skulle synge salmen "Himlen blåner for vårt øye", der melodien er en folketone fra Hodalen.

– Keyboardisten vår er også fra Hodalen, sa Hulbækmo.

Jenta ved tangentene var Goro Bakken, som hadde med seg mor Tove Mette Tveråen på konserten. De hadde prøvd å regne seg tilbake til komponisten Sima Gjelten, men var ikke helt sikre på om han var Goros tipp- eller tipptippoldefar.

Konfirmant Andrea Camilla Løvskeid fra Rendalen hadde tatt på seg å lede programmet, og det var trosopplærer Hilde Løkken svært fornøyd med.

Løkken bor på Telneset og har sitt virke blant barn og unge i menighetene i Nord-Østerdalen, og hun forteller at salmekonserten var et fellesarrangement som trosopplæringsplanen legger opp til.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags