Endelig samles alle

Initiativtakerne bak det enorme dugnadsprosjektet der lokale musikk-krefter gir ut CD og holder konsert, til venstre Christian Thørn Bakken og Stian Sundan Grønli.

Initiativtakerne bak det enorme dugnadsprosjektet der lokale musikk-krefter gir ut CD og holder konsert, til venstre Christian Thørn Bakken og Stian Sundan Grønli. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Overskrifta er "Julen er for alle". Budskapet er å bidra til fellesskapet. Stedet er Bergstadens Ziir. Torsdag kveld. Over 100 aktører. Nesten 20 nye låter, kun lokalprodusert og framført av musikere med lokal tiknytning fra Røros, og nabokommunene Os og Holtålen.

Endelig samles de, alle på ett brett for aller første gang!

CD'n «Julen er for alle», der lokale musikere byr på ei jul for alle og har spilt inn egne låter spesielt for dette prosjektet, har hittil solgt et sted mellom 800 og 1000 plater.

Alle inntektene går uavkortet til Frelsesarmeen lokalt, og kretssamarbeidet mellom ungdomsklubbene i Røros, Os og Holtålen. Det gjør også inntektene fra konserten, der billettene koster 150/50 kroner og kan kjøpes i døra.

- Det er ikke alle som har det like enkelt i juletider, derfor ønsker vi at deler av overskuddet fra dette prosjektet går til Frelsesarmeen, lokalt i regionen. Slik kan de fremme sine gode gjerninger for de som ikke har det så godt. I tillegg ønsker vi også å inkludere ungdommene i distriktet, dette gjør vi ved å støtte kretssamarbeidet mellom ungdomsklubbene i Os, Holtålen og Røros. Aktørene som bidrar på plata er da også først og fremst fra disse tre kommunene, sier initiativtakerne til det enorme dugnadsprosjektet, Stian S. Grønli og Christian T. Bakken.

Torsdag kveld er det Harald Hauge som er konferansier, mens Experience lyd står for lyd og lys.

Hele 18 av 19 sanger på plata presenteres live og samlet - for aller første gang.

- Det er stooooort, stråler duoen, som forteller at de teller over 100 aktører samlet med stort og smått.

Og de ønsker virkelig at julen skal være litt for alle, derfor legger de ut på en aldri så liten mini-turne i adventstida.

- Naturlig nok ikke absolutt alle som har bidratt på plata på en gang, men noen av deltakerne drar ut og skal spille for de eldre på institusjonene i de tre kommunene våre, Os, Røros og Holtålen, opplyser de.

Fra 5 til 70 pluss

«Julen er for alle», favner en gjeng der yngstemann er fem år og den eldste er noen og søtti. Her er sang på samisk, på ålbygg, og et par på engelsk, og musikk i alle sjangre, forteller Stian S. Grønli og Christian T. Bakken, som begge bidrar med egenskrevne låter. På plata finner vi:

Siri Snortheim og Ella Kristine Kverneng (11) framfører låta bak det hele, «Julen er for alle», som er skrevet av Stian sjøl.

Maren Røste og Jonas Østbyhaug framfører Arnfinn Strømmevolds «Mot lysare daga».

Hans Prøsch er med, med «Ti tusen stjerna».

Dakota, guttegjengen fra Ålen, bidrar.

Det gjør også gruppa Kurt Leffes med «Christmas Rock», og Rakfisklaget med «Såmmå stjerna».

Vegar Dahl har satt melodi til «Bergfolkets julmelodi», et dikt skrevet av Håkon Solli.

Bergstadkoret med om lag 50 sangere og dirigent Berit K Graftås synger «Julvisa», en melodi Tor Espen Aspaas skrev til en Topelius- tekst og arrangerte for koret da han var dirigent i 1988. På juleplata deltar han sammen med koret.

Kirsti Sæter og Jo Ryen framfører «Mors julekveld», en tekst av Hans Børli, tonesatt av Jo Ryen.

Bjørn Saksgård bidrar med «Ferr en jul'kveld».

Vokalgruppa iKvart bidrar med «Juleminner»som er skrevet av Magne Nesvold.

An-Magritt Wendelbo har skrevet teksten og Dag Bårdstu har tonesatt låten de to bidrar med på plata.

Gruppa MacHaggis har lagd låta «Nattestid».

Caroline Oksdøl Søberg synger sangen «Barndommens Jul» som onkelen hennes har skrevet.

 Sangen som 17 år gamle Vanja Tørresdal har skrevet til plata er hennes første ordentlige samiske sang, «Jåvle Lea», julen er her.

Det rørosbaserte bandet Solnøkkel er med, mens fra Ålen og Haltdalen har de hentet bandet Vinterfolket. Prosjektets store solstråle er Galåen Naturbarnehage!

De framfører «Nisseungenes reinlender», som er skrevet av Stian Sundan Grønli og Magne Nesvold.

LES OGSÅ: Røros ble kulturkommunen for fjerde gang
Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags