Kjenner du en korsanger, en dirigent eller en annen kor-ildsjel som bør hedres?

KORSANGERE: Marte Tofastrud og Per Kristian Bangen er sangere og korforbund-ledere. Nå gleder de seg til stor korgalla på Lillehammer.

KORSANGERE: Marte Tofastrud og Per Kristian Bangen er sangere og korforbund-ledere. Nå gleder de seg til stor korgalla på Lillehammer. Foto:

Korsangere i Hedmark og Oppland forbereder seg til den store korgallaen på Lillehammer i november. Der skal en rekke priser deles ut.

DEL

Per Kristian Bangen fra Tynset er leder i Norges Korforbund Østerdalen. Marte Tofastrud er leder i Norges Korforbund Hedmark. Begge disse distriktsleddene er med på arrangørsida når korbevegelsen i Hedmark og Oppland skal samles til korgalla 18. november på Lillehammer hotell. Også Norges Korforbund Gudbrandsdal og Norges Korforbund Vestoppland er med.

– Nå vil vi at kor eller enkeltpersoner nominerer kandidater til de ulike prisene, sier Per Kristian Bangen.

En nominasjonskomité skal plukke ut tre kandidater i hver kategori, og til slutt er det en jury som kårer vinnerne.

Her er kategoriene: Tillitsvalgt, dirigent, korildsjel, kor, korproduksjon, rekrutteringsstunt, korby (gd), inkluderingstiltak – og til slutt: ærespris.

Fristen for å nominere er 1. september, og Tofastrud og Bangen sier det bare er å ta kontakt med dem om folk lurer på noe.

Plass til 1200 sangere

KorGalla 2017 på Lillehammer har plass til 1200 deltakere. Både kor og én og én sanger kan melde seg på, og det blir også muligheter til å oppgradere seg faglig.

Marte Tofastrud forteller at det blir korte kurs der folk kan vandre mellom i alt seks tilbud – og få med seg alle i løpet av dagen.

Kormentorering og korutvikling, noteutstilling og korlitteratur, akustikk og øvingsrom, arrangering og møte med arrangører er blant temaene.

– Det blir helt sikkert allsang

Bangen synger i Mannskoret Ljom og Tofastrud er med i ikke mindre enn tre kor: Tylldalen blandetkor, Rendalen blandetkor og Kor Øst, som er et prosjektkor med sangere fra hele Hedmark, kanskje med et tyngdepunkt i Rendalen.

De ser fram til korgallaen og håper mange fra distriktet vil melde seg på.

– Det er inspirert av Idrettsgallaen, dette, forklarer Bangen, som mener det er på sin plass at også korbevegelsen viser seg fram, slik idretten gjør det.

Ideen bak korgallaen er å sette fokus på og løfte statusen rundt korsang og musikklivets frivillighet, og å skape en arena som styrker vi-følelsen. Formålet er å synliggjøre og stimulere til frivillighet i kor, og styrke det kunstneriske nivået på korbevegelsen i Innlandet.

Norges Korforbund Hedmark har 39 medlemskor, mens Bangens forbund i Østerdalen har omtrent det halve av dette.

Sanggleden har de felles, og det blir garantert allsang på Lillehammer 18. november.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags