Seks kor synger jula ut i Tynset kirke søndag

ER MED: Os Damekor er ett av korene som er med på å synge jula ut på Tynset. Her er de avbildet på en helt annen årstid, under sangerstevnet på Elverum sommeren 2018.

ER MED: Os Damekor er ett av korene som er med på å synge jula ut på Tynset. Her er de avbildet på en helt annen årstid, under sangerstevnet på Elverum sommeren 2018. Foto:

Søndag 6. januar fylles Tynset kirke med korsang.

DEL

Ikke mindre enn seks kor er med på pionerprosjektet med å synge jula ut på Tynset. Det er Norges Korforbund Hedmark som står bak ideen til arrangementet, og styreleder og tylldøl Marte Tofastrud forteller at det også er syng jula ut-konserter i Vinger og Vang kirker i januar, nærmere bestemt helga etter.

På Tynset er seks lokale kor med: Tylldalen blandakor, Rendalen Blandetkor, Os Damekor, Tynset Damekor, Brydalen/Finstad Sanglag og Tynset Blandetkor.

– I tillegg blir det musikkinnslag med Yelena Wang på fløyte. Hun har med seg Inga Drike og Rita Bogdanova, forklarer Tofastrud.

Bjørn Vegard Bjørklund som dirigerer blandakoret i Tylldalen, skal også innta orgelkrakken og spille litt. Fylkeskultursjef Randi Langøigjelten ønsker velkommen på konserten.

Ideen til å synge jula ut kom i styret i korforbundet i Hedmark.

– Det er så mye som foregår i kirkene før jul, og mange profesjonelle holder konserter. Vi ville bruke noen lokale kor, og dermed ble det til at vi vil synge jula ut. På Tynset arrangerer vi til og med på 13. dag jul, sier Tofastrud.

Korene selv har valgt repertoaret sitt, og det blir enkelte julesanger, men også en del annet stoff.

– Allsangen har julepreg, opplyser Marte Tofastrud.

Hun sier at da de prøvde seg med konsert i Vang kirke i fjor, var det seks-sju kor med og full kirke, det vil si 500 tilhørere.

– Det kaller vi suksess, sier korforbundslederen i Hedmark. Hun håper riktig mange vil finne vegen til Tynset kirke på tidligkvelden søndag 6. januar også. Det er et mål å få laget tradisjon med å synge ut jula.

– Det er en typisk lavterskelkonsert dette, og vi skal synge og være sosiale med hverandre. Det er forresten gratis inngang, lokker Marte Tofastrud, som selv synger i blandakoret i Tylldalen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags