Inviterer unge til å synge i klubbkor

KLAR FOR KOR: Marte Ormhaug Solbakken (t.v) ved Ungdommens Hus har fått med seg Kirsti Sæter (t.h) og Ane-Linn Haagaas for å få igang et klubbkor ved Ungdommens Hus.  – Vi starter mandag førstkommende, og koret er åpent for alle fra og med sjuende trinn til 18+, sier de. Foto: Tor Enget

KLAR FOR KOR: Marte Ormhaug Solbakken (t.v) ved Ungdommens Hus har fått med seg Kirsti Sæter (t.h) og Ane-Linn Haagaas for å få igang et klubbkor ved Ungdommens Hus. – Vi starter mandag førstkommende, og koret er åpent for alle fra og med sjuende trinn til 18+, sier de. Foto: Tor Enget

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Er du ung - fra sjuende trinn til 18 pluss - og har lyst til å synge? Da kan du bli med i Klubbkoret.

DEL

Ungdommens Hus på Røros har mange tilbud - mandag førstkommende starter enda ett.

– Klubbkor er en tanke vi har hatt ei stund, og nå setter vi det ut i livet. Årsaken er at vi har fått med oss Kirsti Sæter og Ane-Linn Haagaas til ta seg av korvirksomheten. Begge de to er kapasiteter på området med masse erfaring fra både kor og solosang, forteller Marte Ormhaug Solbakken ved Ungdommens Hus.

Kirsti Sæter er av den formening at sangstemmen egentlig bør brukes litt hver dag, og gleder seg til å være med og få til et kor med tilknytning til klubben.

– Koret skal være et tilbud for alle som har lyst til å synge sammen med andre og ha det sosialt sammen med andre. Tanken er at kormedlemmene skal få være med å velge en del av stoffet vi skal jobbe med. Så har både Ane-Linn og jeg noe på lur som vi kan prøve oss fram med, forteller Sæter.

I starten tar de sikte på å ha en øvelse hver fjortende dag, med start mandag ettermiddag.

– Dette kan sjølsagt justeres hvis det kommer i veien for andre aktiviteter, forteller Solbakken, som ber alle - både unge og foreldre, kikke innom Klubbkor-siden på facebook der det meste av informasjon ligger ute.

Samkjøring

Målet er at koret etterhvert kan ha sine egne konserter og ha opplegg sammen med andre akteiviteter i Ungdommens Hus.

– Vi ser for oss at kor og Agendateater kan finne på noe sammen. Vi har i alle fall alt som trengs av lokaler og utstyr i klubblokalene både til øvelser og opptredener, forteller Solbakken.

Hun legger til at man ikke må være klubbmedlem for å bli med i koret - men ser sjølsagt muligheten for at de som blir kormedlemmer finner ut at de vil bli klubbmedlemmer.

– Vi har vel sagt at vi må være minst 10-15 for at koret skal bli noe av. Vi har en del kostnader med det, og har satt en korkontingent på 400 kroner per semester. Foruten faste øvelser inkluderer det også en helgeworkshop per semenster, forteller Solbakken, som tror alderssammensetningen fra 13-18+ vil fungere godt.

– Vi har gode erfaringer fra mange andre aktiviteter med at unge i disse aldersgruppene fungerer meget godt sammen, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags