I Tolga kommune fikk Tolga-Os janitsjar tildelt 449.400 kroner ifølge tall fra Lotteri- og stiftelsestilsynet. Det er den høyeste summen av koronamidler tildelt til en organisasjon i Tolga.

– Det var et være eller ikke være for janitsjaren, sier Bård Langøien, økonomiansvarlig i Tolga-Os janitsjar, om koronamidlene.

Se oversikt over koronamidlene tildelt i Tolga kommune lenger ned i saken!

Gjennom året har Tolga-Os janitsjar flere faste konserter som de skal gjennomføre. Nyttårskonserten er et stort og viktig arrangement for dem.

I likhet med flere lag og foreninger kunne ikke Tolga-Os janitsjar møtes til faste øvinger på nesten et år. For medlemmene var det tungt å holde seg motiverte.

– Det har vært den lille vitamininnsprøytingen for at vi skal klare å fortsette dugnadsarbeidet, sier Langøien.

Totalt over 200.000 kroner i koronamidler til Tufsingdalen samfunnshus

Janitsjarens hovedutgiftspost er lønn til dirigenten. Koronamidlene hjalp til med dekke lønn. I tillegg var midlene gode å ha for å dekke aktivitetskostnader.

Nærmere 26 700 søknader om ulike tilskudd knyttet til covid-19 har resultert i en utbetaling av 3,7 milliarder kroner til over 23 000 organisasjoner.

Det er Lotteri og stiftelsestilsynet som har laget denne oversikten, og de gjør oppmerksom på at tilbakebetalinger og omgjøringer etter klager ikke inngår i oversikten.

Se hva lag og foreninger i Folldal fikk tildelt nederst i saken!

Janitsjarkorpset er ikke den eneste musikkforeningen i regionen som fikk tildelt koronamidler. Ulike korps i flere kommuner er tildelt større summer. I Folldal ble skolemusikkorpset og janitsjarkorpset tildelt henholdsvis andre og tredje største sum med koronamidler.

– Det har gjort at vi greide å opprettholde mer eller mindre normal drift med de restriksjonene som var, sier økonomiansvarlig i Folldal skolemusikkorps Pål Husom.

Nysgjerrig på hva andre kommuner fikk i koronamidler? Se oversiktene her: Koronamidler: Idrettslagene fikk mest i nesten alle kommuner

Foruten øvinger og konserter falt mye annen aktivitet vekk da landet stengte ned. Folldal Skolemusikk samler inn flasker hvert år, noe de tjener opptil 35-40.000 kroner på i hver omgang. Da pandemien brøt ut var det ikke lengre mulig å gjennomføre flaskeinnsamlingen.

Hvert femte år drar skolekorpset på en utenlandstur. Reisen i 2020 ble avlyst. Det tapte skolekorpset 50-60.000 kroner på. De kjøpte også inn ekstra utstyr som notestativ i løpet av pandemien. Skolekorpset deler lokaler og utstyr med Folldal janitsjarkorps og for å følge smittevernregler trengte de mer eget utstyr.