Det var definitivt Alvdals skolekorps sin dag på Steia i Alvdal lørdag. De hadde ordnet med lekker servering i den lune, trivelige kafeen i stasjonsbygget. Her var det mulig å nyte bløtkake til frokost for den som ville satse på et kosthold til å bli blid av.

Mens A-laget til Alvdal vant 1-0 i treningskampen over Rennebu noen kilometer unna på Steimoegga, var det korps som sto i sentrum på Steia. Kakelotteriet ble frontet av noen ekte geriljaselgere som hadde plassert seg på strategiske steder på Steia. Da pengene var talt og regnestykket gjort opp, viste det seg at korpset sitter igjen med et overskudd på ti tiusen kroner. Pengene skal gå til drift av korpset.

Både kaker, påskegodteri, søngrøt, potetlefse og flatbrød var det mulig å vinne. I det som nok kunne betegnes som bortimot verdens hyggeligste kafé lørdag var det både vafler, bløtkake og kanelsnurrer på menyen.

– Det er veldig trivelig å være korpsmor, konstaterer Grete Karin Inderberg, som jobbet i kafeen. Selv har hun aldri spilt i korps, men barna er med.

Økt interesse for korps

Alvdal skolekorps teller nå 14 medlemmer i hovedkorpset, og fem i aspirantkorpset. Rekrutteringen er et samarbeid mellom korps, skole og kulturskole. For noen år siden var det bare fem skolekorpsmusikere i Alvdal. Leder i korpset og aspirantdirigent Mali Hauen forklarer hvordan vinden har snudd:

– Vi har et korpsprosjekt i skolen, der elevene rundt tredje-fjerde trinn får prøve seg på instrumenter over en periode på fire-fem uker. Og etter det, er det jo flere som blir med videre.

Hauen forteller at for å være med i korpset, begynner musikantene først i kulturskolen. Deretter er det bortimot halvannet år i aspirantkorps, før de kan bli med i hovedkorpset, der medlemmene i dag er i alderen 10-14 år.

Akkurat nå er besetningen slik at Hauen ønsker seg at flere kan spille klarinett. Instrumenter er det ikke manko på. Korpset har nemlig fått 75.000 kroner i intrumenttilskudd fra Norges korpsforbund.

Ung dirigent

Simen Vangskåsen fra Folldal vikarierer for tida som dirigent i hovedkorpset. Han har gått musikklinja på Tynset, har vært i Garden, og er kjent for å kunne håndtere både elbass og baryton.

Lørdag svingte han taktstokken på en intim og fin konsert i stasjonskafeen der Alvdal aktivitetssenter til daglig har tilhold. Aspirantkorpset spilte under sin dirigent Mali Hauen.

Snart er det 17. mai, og da blir skolekorpset å finne i toget, forsterket med voksne musikere.

Til høsten skal de unge korpsmusikerne fra Alvdal være med på et spennende prosjekt sammen med skolekorpset fra Tynset.

– Teater Innlandet kommer med forestillingen Korps, et Knut Nærum-skuespill som viser korps i alle fasetter, sier Mali Hauen.

Da blir skolekorpsene med på scenen.