Det blir gode muligheter til å se marsjerende korps i gatene og høre korpsmusikk helga 9. – 11. juni. Da blir det regionstevne for voksenkorps, i Hedmark og Oppland region av Norges Musikkorps Forbund (NMF).

– Stevnet går stort sett for seg på Tynset, men det blir en konsert på Aukrustsenteret i Alvdal på lørdagen, forteller Ole Nyhus, som er korpsets stevnegeneral.

-Med oss selv blir det nærmere 450 deltakere på stevnet. Det kommer korps fra nabokommunene, men også noen mer langveisfarende, legger han til.

– Hva er det viktigste med et slikt stevne?

– Det er å treffes, og å spille for hverandre og for publikum. Alle korps spiller både lørdag og søndag, og vi skal også vise oss fram i gatene slik at folk merker at det er stevne, forsikrer Nyhus.

Allerede fredag kveld trår vertskorpset til med en konsert i kulturhuset på Tynset. Nils Graftås er nå tilbake som korpsets dirigent.

– Hva er det artigste med slike musikkstevner?

– Å treffe igjen musikere du kjenner, en gang i året på stevne, det er veldig artig. Da prekes og spilles det, og så blir det en skikkelig korpsfest, ler Nyhus, som selv mener han har 50-60 stevner på samvittigheten.

Han sier arrangørene både gleder og gruer seg. Forrige gang det var storstevne på Tynset var i 2009.

– Det er spennende når stevnedagene kommer, om en har husket på alt. Men det begynner å løse seg nå. Vi har flere komiteer som er i arbeid, og muligens er det eneste vi trenger, noen servitører på den store korpsmiddagen med påfølgende fest lørdag. Den er bare for stevnedeltakerne, sier Nyhus.

Han beroliger med at det også blir fest for folket.

– Fredagskvelden blir det utefest i museumsparken på Tynset, og den er åpen for alle. Der blir det dans, forsikrer han, og legger til at de er artig å bruke museumsparken som festplass.

– Der var det jo fester før i tida, minnes alvdølen.