Tittelen kommer fra Røros-uttrykket «Huggu Buvêr», som betyr vær hvor det er best å holde seg inne i bua. Blant låtene på utgivelsen, som alle er komponert av Blæsterdalen, finner vi titler som Gretas polska -dedikert til klimaaktivist Greta Thunberg, Ramsalt og Lysning.

- Kraftig vær, både på stemningsfullt godt og på klimaendringsmessig vondt, er noe som ligger under som en gjennomgående idé på plata. Vi har også fått bruke tresnittet «Til været» av onkelen min, Ståle Blæsterdalen, inni coveret,» sier Ingvild Blæsterdalen, og legger til at også de indre uværsskyene og godværsdagene er godt representert på utgivelsen.

- Med på plata er også en bånsull til vår andrefødte datter, en marsj til bestefaren min Ola, og en vals jeg lagde til gudmora mi når hun fylte 60. Musikken vår tar utgangspunkt i folkemusikken, og alle tre er vi folkemusikere i bånn. Innenfor folkemusikken er det vanlig at slåtter er knytta til konkrete personer, hendelser eller seremonier, så det har vært naturlig for meg også når jeg har komponert.

I tillegg til Blæsterdalen, som hovedsaklig spiller fele og gitar på utgivelsen, består trioen av ektemannen Einar Olav Larsen på fele, trøorgel og piano, og Sivert Skavlan på klarinett, cello og sang. Folldøl Synnøve Brøndbo Plassen er syngende gjesteartist på visa «Ingen andre», mens produsent Vegar Vårdal også bidrar på et par låter.

- Vi skulle egentlig ha sluppet plata i vår, men på grunn av koronasituasjonen ble plateslippet utsatt, forteller Blæsterdalen, og legger til at de nå er veldig klare for å få ut musikken sin.

Trioen drar ut på plateslippturné, og første konsert holdes i Fossehuset i Sollia, før trioen spiller seg videre til Lillehammer, Snåsa, Verdal og Trondheim.