Geir og Ingunn gjør treningsstunt for rosa sløyfe-aksjonen

AKTIV FOR ROSA SLØYFE: F.v. Oddny Kvalvik (Nord-Østerdal brystkreftforening), Ingunn og Geir Roaldseth (Basisball Tynset) og Gro Røsten Oldertrøen (daglig leder TIF).

AKTIV FOR ROSA SLØYFE: F.v. Oddny Kvalvik (Nord-Østerdal brystkreftforening), Ingunn og Geir Roaldseth (Basisball Tynset) og Gro Røsten Oldertrøen (daglig leder TIF).

Artikkelen er over 1 år gammel

– All ære til rosa bygninger, men vi ville gjøre noe vi kan. Vårt bidrag har vi kalt aktiv for rosa sløyfe-aksjonen, sier Geir Roaldseth.

DEL

Geir og Ingunn Roaldseth er instruktører i Basisball Tynset. De hadde idéen om en treningsøkt hvor målet er å samle inn en pen sum penger til årets rosa sløyfe-aksjon. De tok kontakt med TIF og Nord-Østerdal brystkreftforening, og sammen arrangerer de aktiv for rosa sløyfe-aksjonen i Tynsethallen lørdag 27.oktober.

– Fysisk aktivitet er et av de viktigste virkemidlene etter operasjon og behandling av kreft, sier Geir Roaldseth.

Han har selv fått merke hvordan kreft påvirker nære slektninger.

– Det er viktig å få trening inn i kreftbehandlingen, mener Roaldseth.

Senskader

Pengene fra årets rosa sløyfe-aksjon går til forskning på senskader. Senskader kan oppstå flere år etter at behandlingen er avsluttet.

Oddny Kvalvik i Nord-Østerdal brystkreftforening berømmer Geir og Ingunn Roaldseth for tiltaket.

– Etter en kreftbehandling går du i beredskap og er anspent hele tiden. Da hjelper det med trening, sier Kvalvik.

– De fleste kjenner noen som er rammet av kreft. En av tre får kreft i løpet av livet, sier Kvalvik. Hun er leder for brystkreftforeningen som har 45 medlemmer i Nord-Østerdal.

Effektiv trening

Med et godt treningsgrunnlag er pasientene bedre rustet til å tåle den tøffe behandlingen. Geir og Ingunn Roaldseth lover at de skal gjennomføre en lærerik treningsøkt som er tilpasset og passer for alle.

– Økta blir på 50 minutter og vi trener utholdenhet og styrke i team. Alt foregår ved basisball. Noen som ikke har vært med på dette før vil nok få seg en aha-opplevelse, tror Geir Roaldseth.

Hvilke menn kler rosa?

Målsettingen er at minst 60 personer melder seg på økta. På Facebook er det opprettet et arrangement som heter "sammen for rosa-sløyfe aksjonen" hvor folk kan melde seg på. Treningsøkta er gratis å være med på, men initiativtakerne håper de frammøtte vil støtte aksjonen ved å vippse et frivillig beløp.

Ingunn Roaldseth har en spesiell oppfordring til den mannlige garde :

– Nå har alle menn sjansen til å vise at de kler rosa!

Artikkeltags