Kristin flyttet til Tolga med store planer for Snekkargarden. Nå drypper det penger på residensen

GJESTEHUS: Kunstneren Kristin Skrivervik i tunet i Snekkargarden. Trønderlåna til høyre er gjestehus.

GJESTEHUS: Kunstneren Kristin Skrivervik i tunet i Snekkargarden. Trønderlåna til høyre er gjestehus. Foto:

Flere kunstnerresidenser i Innlandet har fått penger etter vedtak i fylkesutvalget. Snekkarlemmen på Tolga er én av dem.

DEL

Fylkesutvalget hadde møte 3. mars, og der bevilget de penger til i alt 17 kunstnerresidenser i Innlandet. Kristin Skrivervik og Snekkarlemmen i Gata på Tolga får 70.000 kroner. Totalt deles det ut 1,25 millioner kroner til formålet.

Sakene om tilskudd til kulturlivet i Innlandet ble først behandlet i utvalg for kultur mandag. Deretter ble sakene behandlet og endelig vedtatt i fylkesutvalget tirsdag.

Målet med ordningen er å styrke grunnlaget for at kunstnere kan bo og arbeide i Innlandet. Dessuten skal residensene gi økt kunst- og kulturproduksjon i tillegg til mer nasjonal og internasjonal utveksling på kunst- og kulturfeltet i fylket, opplyser Innlandet fylkeskommune på sin nettside.

Vedtaket om økonomisk støtte til kunstnerresidenser ble ikke gjort uten debatt. Fremskrittspartiets Truls Gihlemoen ville heller bruke pengene på kulturaktivitet for barn og unge, leser vi videre på nettsiden til den nye fylkeskommunen.

Høyres Rune Øygarden fremmet forslag om å utsette saken, siden han mente politikerne burde få mer informasjon om ordningen. Flertallet i fylkesutvalget stemte for å behandle saken, og fylkesrådmannens innstilling ble vedtatt mot to stemmer.

Tolga kommune var raskt frampå med å gratulere Skrivervik, og kultursjef Eivind Moen var ute med blomster. På kommunens facebookside sto gratulantene i kø i kommentarfeltet.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags