Næringsutvikling i Røros lufthavns omland

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerBerlinerfilharmonikernes besøk på Røros 1. mai helga ga opplevelser, omtale og minner en sent vil glemme.  Lufthavna i hjertet av Bergstaden bragte et av verdens fremste symfoniorkestre hit, og skapte forbindelser og opplevelser. Kan vi dra nytte av den erfaringen i utviklingen av regionen?

I etterkant av generalforsamlingen i Destinasjon Røros, som favner om 6 kommuner i omlandet rundt Røros lufthavn, håper jeg at nyorganiseringen bærer frukter.  Orienteringene fra ledelsen i Destinasjon Røros var interessante og lærerike, alle reiselivsinteresserte oppfordres til å lese deres årsrapport. De har over 170 medlemmer i de nevnte kommunene og i vår svenske nabokommune. Imidlertid gir søk i årsrapporten på ord som «flyplass», «lufthavn», «Widerøe», «charter» og «Avinor» få treff. Avinor ønsker derfor å peke på muligheter for utvikling i regionen med basis i Røros lufthavn. Millioner av potensielle kunder i Nord-Europa er kun en kort flytur unna.

Det markedsføres bredt mot utenlandske turister, særlig fra Nederland, Sverige, Storbritannia og Tyskland. Jeg er imponert over evnen til å drive aktivt markedsarbeid og skape publisitet rundt vår region.  La oss hente ut potensialet, kapitalisere på den gode omtalen og skape verdier!

• I rutetilbudet Oslo – Røros har en nå god forutsigbarhet, Widerøe sitt anbud går helt til 31.mars 2020. De er en kjent aktør og har gode gjennomgående billettalternativer. Til daglig flyr de med 39-seters fly, men har også 50-setere tilgjengelig ved behov. Arbeid aktivt for å lage flere attraktive reiselivspakker – fyll ruteflyet.

• Røros lufthavn er kjent for å være effektiv for de reisende, med korte avstander og liten ventetid. En kan oppnå kort transfertid til bosted, noe vi vet mange setter pris på. Markedsfør dette aktivt.

• Nærheten til Sverige; to land, en lufthavn. Spesielt vil jeg fremheve muligheten i å tilby pakker inkl. snøskuterturisme. Dette tilbudet tror vi har et stort potensiale for reisende fra Østlandsområdet.

• Vinterturisme, tusener passerer daglig over vår lufthavn på sen høst og vinter – for å oppleve Nord-Finland. Vi kan tilby mye av det samme her, med en mye kortere flyreise. Dagcharter, med reise til og fra på dagen, er også en mulighet som bør følges opp.

• Charterfond for Innlandet etter modell av Nord-Norge, det demper risikoen for aktører som ønsker å satse på charterflyginger. Skap allianser og jobb frem et charterfond.

Kommune, region, fylke, nærings- og reiseliv arbeidet godt og samstemt for å bedre rutetilbudet for noen år tilbake. Med samme gode samarbeidsånd fremover vil vi lykkes med å øke verdiskapningen og samtidig styrke fundamentet for Røros lufthavn.

Arrangementet Rørosdager i Oslo benyttet aktivt Bergmannens arbeidsredskap krafsa som et gjennomgående tema. La oss krafse til oss flere tilreisende -  og skape verdier i regionen.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags