Intimkonsert med Jonsmoens viser

En trivelig kveld med visekonsert på Alvdal bokhandel. F.v. Ola Jonsmoen, Unni-Lise Jonsmoen, Knut Stiklestad, Siri Beate Fossum, Tore Reppe.

En trivelig kveld med visekonsert på Alvdal bokhandel. F.v. Ola Jonsmoen, Unni-Lise Jonsmoen, Knut Stiklestad, Siri Beate Fossum, Tore Reppe. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det hører ikke med til det vanlige å få oppleve levende musikk i en bokhandel!

Irene Tronslien fra Alvdal Bok- og Papirhandel, åpnet dørene onsdag kveld i forbindelse med utgivelse og lansering av viseheftet «Lystig låt mindre gråt». Visene er riktig så gamle egentlig, ja helt fra slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70 tallet. Noen er også ganske nye. Ola Jonsmoen som har skrevet visene, har fått tonesatt disse av Ellef Røe og Knut Stiklestad. Heftet er iøynefallende fint å se på også! Det har Unni-Lise Jonsmoen sørget for med sine flotte og treffsikre illustrasjoner!

Kveldens konsert var like profesjonell som viseheftet! Siri Beate Fossum og Knut Stiklestad fremførte nydelig sang, akkompagnert av Tore Reppe på piano. Dette var en intimkonsert i ordets rette forstand, uten mikrofoner og høyttaleranlegg.

Mangfoldet er stort i Jonsmoens tekster, alt fra det lekne og lette som i visa ”Lett på lestom”. Til illustrasjonen til denne visa står å lese: ”Ein som er lystig på lestom kjem gladare fram enn ein som er tung i steget”. Litt samfunnskritikk hører også med i en god visetekst: ”Balladen om eit høghus”, i teksten til illustrasjonen her står det: ”Den nye arkitekturen har nådd stasjonsbyen. Sjøl om det fins plass nok i ei milevid bygd, skal rådhuset peike til vers. Og ikkje er det vel for å kome nærare Sant Peter?” Publikum fikk også høre en duett, ”Goro Skog og Jørn”, med Knut og Siri Beate sin muntre og gode tolkning! En annen fin perle fra visehefte var ”Pinsedagsvise”, -en sang jeg er veldig glad i! kommenterte Siri Beate, som sang denne.

På spørsmålet fra Knut Stiklestad til Ola Jonsmoen, om hva han syntes om å få visene sine presentert på en slik kveld, svarte Ola: -Jeg syns det gjør godt å få høre gode sangere og en dyktig pianist, som gjør en slik flott framføring og tolkning!

16 av de til sammen 29 visene fra heftet, ble presentert for et lydhørt publikum. En trivelig kveld på Alvdal bokhandel med ord og toner, som ble avsluttet med lett servering og god prat.

Til alle de som ikke var tilstede på lanseringen denne onsdagskvelden, er det mulig å få kjøpt viseheftet i bokhandelen både i Alvdal og på Tynset.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags