Feiret 30-årsjubileum med "Grenseløs romkultur"

STAR-WARS: Nå er det alvor. Darth Vader har dukket opp på scenen. Men de sterke sangerne ser ikke ut til å la seg vippe av pinnen. Gode sangprestasjoner av Henrik Inderberg Langodden og Kit Moseng.

STAR-WARS: Nå er det alvor. Darth Vader har dukket opp på scenen. Men de sterke sangerne ser ikke ut til å la seg vippe av pinnen. Gode sangprestasjoner av Henrik Inderberg Langodden og Kit Moseng. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL


Alvdal Kulturskole fyller 30 år i 2018. Da er det på sin plass med en feiring. Kulturskolen slo til med et fyrverkeri av en jubileumsforestilling. Alvdal Samfunnshus, som i løpet av året blir avløst som kulturhus av «Sjulhustunet» barneskole, idrettshall og kultursal, var romferja som tok folk med på en grenseløst kul tur.

Kulturskolen fylte skipet med passasjerer.

Crewet ombord i romferja hadde et anselig antall medlemmer som gjorde sitt ytterste for at passasjerene kom trygt ut i rommet og tilbake.

Svein Bakken Gjelten,kulturskolerektor, ønsket folk velkommen med en kort informasjon om kulturskolen som startet i 1988, da med kun musikkelever.

Han roste og takket skolens lærere og foreldre som har stilt opp gjennom dette prosjektet.

Han roste elevene for tålmodighet og innsats:

-Kos dere og vær stolt av det dere skal vise fram. Og så ønsker jeg alle god tur ut i verdensrommet!

Ambisiøst

Her var det ikke spart på noe. Sminkører og kostymemakere har gjort en formidabel jobb.

Scenografien var ett stort og et par små podier halvveis ut i salen, i tillegg til den ordinære scenen.

Det var heller ikke spart på teknikk som lys og lyd, profesjonelt utført av to av regionens beste på dette feltet, Svein Arild Gundersen fra Tolga og Erlend Kalbækken fra Tynset.

En så stor og ambisiøs satsing kunne fort ha blitt en tung ferd. Lærere og andre scenemedhjelpere ålet seg fram og fikk alt til å fungere.

Det var imponerende veloppdragne små aktører som tok publikum med på en vidtomfavnende reise.

Et nyskrevet manus for anledningen,forfattet av kulturskolens dramalærer Heidi Hagesveen Hagen, ispedd kjente musikk- og sanginnslag, alt fra folketoner til mer rocka versjoner i dansenumrene.

Mjuk landing

Det opplevdes ingen turbulens underveis. Kollisjon med løse gjenstander ble smidig unngått. Samspillet mellom innleide "gamle" janitsjarer og de unge elevene fungerte utmerket, og sammen med pianister, messingblåsere, felespillere, sangere, dansere, skuespillere, gitarister og trommiser gikk vi etter godt to timer inn for mjuk landing.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags