Alvdal kulturskole satser offensivt og har tilbud også til voksne elever

OFFENSIV KULTURSKOLE: Kulturskolen i Alvdal satser, og vil ha flere elever. Til venstre står kultursjef Anette Friis Pedersen med magasinet om kulturskolen, deretter ser vi rektor Svein Gjelten Bakken og saxofonelevene Pia Kielland Haug og Lilly Klafstadbakken Samuelshaug.

OFFENSIV KULTURSKOLE: Kulturskolen i Alvdal satser, og vil ha flere elever. Til venstre står kultursjef Anette Friis Pedersen med magasinet om kulturskolen, deretter ser vi rektor Svein Gjelten Bakken og saxofonelevene Pia Kielland Haug og Lilly Klafstadbakken Samuelshaug. Foto:

– Vi har lavterskeltilbud som passer for absolutt alle, sier kultursjef Anette Friis Pedersen i Alvdal.

DEL

Sammen med kulturskolerektor Svein Gjelten Bakken og to av saksofonelevene i kulturskolen møtte hun kommunestyret med en offensiv tilnærming:

– I stedet for å spare penger, vil vi tjene flere!

Den økte inntjeningen sier kultursjefen, eller enhetsleder kultur som er den egentlige tittelen, at kulturskolen vil få til gjennom at flere bruker kulturskolen.

For å synliggjøre tilbudet, har kulturskolen fått laget et magasin. Her kan leserne møte både nåværende og tidligere kulturskoleelever; barn og voksne. Ketil Plassgård har vært med på å lage magasinet sammen med kultursjefen og kulturskolerektoren.

Kulturskolen i Alvdal tilbyr også undervisning til voksne. Dermed er det fritt fram for alle som ønsker å lære seg tre grep på gitaren – for eksempel.

– Selv har jeg gått på malekurs i vinter, og hatt stor glede av det, kommenterte Anette Friis Pedersen.

En annen voksen som har benyttet seg av kulturskolen, er Egil Skarpsno.

– Som godt voksen synes jeg det er litt stas at det er plass til elever som meg, sier han til kulturskolemagasinet.

Også lærerne er presentert i bladet. Rektor Svein Gjelten Bakken har for øvrig takket ja til fast ansettelse nå. Han er bosatt på Tolga.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags