Den store drømmedagen

Populært med ansiktsmaling!

Populært med ansiktsmaling! Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

”For en drøm er kanskje bare en drøm og ikke en realitet. Men hvis vi er mange nok som drømmer, kan drømmen bli virkelighet” –ja slik lød det i refrenget i sangen til åpningen av Barnas Verdensdager i Tynset Kulturhus. Verden er så stor, så stor….men i dag ble den mindre og med økt forståelse for ulike mennesker og kulturer. Et fargerikt, inkluderende og kreativt fellesskap med stor suksess!

Klokka tolv, akkurat, startet et åpningsshow i Storsalen med en scene fullsatt av fargerike, forventningsfulle og glade barn. Slettes ikke så rart, de har jo selv vært med og skrevet sangen som var spunnet på drømmer, regissert av Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen, som også stod for musikken sammen med Steinar Brekken. Kultursjef Beate Hjertager ønsket velkommen til Barnas Verdensdager, den 8. i rekken på Tynset.

Arrangementet

Barnas Verdensdager startet for 20 år siden i Oslo og ble arrangert av Rikskonsertene for første gang i 1999, som en del av Oslo World. Etterhvert har arrangementet vokst til å bli et landsdekkende nettverk av lokale arrangører som i 2018 ble arrangert i alle fylker i Norge. Dette er en familiefestival der kulturuttrykk fra mange steder i verden kan oppleves, uten kostnader! Publikum selv kan ta del i det som skjer i verkstedene, få se kulturelle innslag på ”Verdensscena”, delta i aktiviteter, se kunstutstilling og smake eksotiske retter på matmarkedet fra seks forskjellige land. Attpåtil til en billig penge!

Fargerikt og kulturelt mangfold

Som seg hør og bør på Barns Verdensdag, skal det være plass til alle! Barn i dag lærer om å ta vare på og respektere hverandre, uansett hudfarge og kulturer. I skjønn forening var lek, inspirasjon og læring ingrediensene for dagen, der familiene fikk oppleve verksteder som: Cree -indianer workshop i Lavvoen ute, meksikansk maskeverksted, barneyoga, "Ro med Gro" med musikk og såpebobler til de minste, afrikansk sy-verksted, gjenbrukskunst av papir, fortelling og flamingodans med Harald Stoltenberg, hårfletting, ansiktsmaling og selvsagt drømmefangerverksted.

Som om dette ikke var nok, kunne man bare rusle en tur til Galleri Elgens ”Drømmerom” for å se på en fantastisk kunstutstilling, slik bare barn kan få til! Ja, for aktørene var barn fra barnehager og skoler, og kunst fra voksen-opplæringssenteret. Arrangementet ble godt spunnet sammen med sang, instrumentspill og danseinnslag på ”Verdensscenen” i Nystua, under Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsens eminente ledelse!

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken