Eli Wintervold får Bergstadstipendet 2018 for "Backstage Røros".

HEDRES: Eli Wintervold blir tildelt Bergstadstipenden 2018. 	 Arkivfoto Arbeidets Rett

HEDRES: Eli Wintervold blir tildelt Bergstadstipenden 2018. Arkivfoto Arbeidets Rett

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Formannskapet i Røros kommune gjorde gjørde før helga følgende vedtak:

«Bergstadstipendet 2018 tildeles Eli Wintervold».

Eli Wintervold har figurert i Rettens spalter flere ganger det siste året. Hun sluttet i fast jobb og bestemte seg for å satse på kunsten og det skrev vi om HER: Eli satser på kunsten !

Ei stund etterpå fulgte vi opp med denne om Eli som nyter livet som heltidskunstner.

Eli er også en av Rettens faste spaltister, og i tillegg til å svinge penselen har hun det skrevne ordet i sin makt. Det viser Rettens lesere i leseroppslutningen hver gang Eli er på trykk og på nett med sine små skråblikk og betraktninger over smått og større i hverdagslivet sitt.

Vi gratulerer Eli med Bergstadstipendet og deler noen av Elis bidrag her:

Om hukommelse, husmannskost og hurtigtørking

Har da noe til felles med Siv

Tidsoptimist, jeg vet det går bra til sist

Sur trekk og tannlegeskrekk

Videre i tildelingen heter det fra Røros kommune:

Årets søknader viser at vi på Røros har mange gode utøvere innenfor flere forskjellige felt i kulturlivet.

Eli Wintervold er 36 år gammel, selvlært kunstner som er oppvokst og bosatt på Røros. Som kunstmaler arbeider Eli for det meste med olje på lerret, men har de senere årene også utforsket ulike trykkmetoder. Eli har, siden 2005, hatt flere separatutstillinger. I 2017 valgte hun å slutte i fast jobb for å prøve og livnære seg fullt og helt som kunstmaler. Blant annet har hun knyttet seg til galleriet «Kunst og kaos», og flere av hennes arbeid kan sees der.

Hun får Bergstadstipendet for sitt prosjekt som hun har kalt «Backstage Røros». Gjennom dette prosjektet ønsker Eli å vise fram sentrum av Røros fra en mindre tradisjonell side. Hun vil fremdeles gjengi følelsen av Røros med farger og lys, men fra en side man ikke forbinder med pittoreske Røros man ser på bilder, film og markedsføring. Arbeidsprosessen til Eli handler om først å finne motiv som passer til prosjektet, for så å gjenskape disse som oljemaleri på lerret. Deretter vil maleriene bli produsert som giclee-trykk i små opplag, med høy kvalitet.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags