Osjenta Agnes (19) nominert til Drømmestipendet

Agnes Bjørnerås Langøien på klarinett.

Agnes Bjørnerås Langøien på klarinett. Foto:

Av

Paris og London står øverst på ønskelista til Agnes Bjørnerås Langøien når hun skal finne studiested.

DEL

Agnes Bjørnerås Langøien (19) fra Os, er nominert til Drømmestipendet 2019 for Hedmark fylke. Hun er musiker med klarinett som sitt instrument, og går for tiden på Toneheim musikk-folkehøyskole i Hamar. Agnes sitt største ønske for fremtiden, er å kunne leve av musikken.

- Det koster en del å studere til profesjonell musiker i utlandet, og til det kreves det inntekter, også til innkjøp og vedlikehold av instrumenter. Her ville et tilskudd som Drømmestipendet komme godt med, sier Agnes.

På nettsidene til drommestipendet.no står følgende: ”Drømmestipendet består av 100 stipend på hvert kr 15.000,-. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag, til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.”

Drømmen

Agnes søkte Os kulturskole om Drømmestipendet, der ble hun nominert til å delta i utvelgelsen. Med bakgrunn i hennes ønske om å studere musikk og ta bachelor og mastergrad, står Paris og London øverst på ønskelista over studiebyer. For Agnes betyr musikken veldig mye! I 2009 startet hun med piano på kulturskolen, men det var klarinetten som skulle bli hennes instrument. Mye tid går selvsagt med til øving, opp til 4 timer daglig. Klarinetten startet hun med da hun var 7 år. Korpsmusikk har betydd mye for henne. Med bakgrunn i Os musikkorps gjennom 11 år, derav 6 år i voksenkorpset, har det blitt allerede lang fartstid for den unge musikeren. Korps er også da fremtidig ønske etter endt studier, der valget er Forsvarsmusikkorps. I 2012 ble Agnes med i Tolga Os Janitsjar. Året etter ble det prøvespilling i Trøndelag Ungdomskorps, der hun ble tatt opp som medlem. I 2014 bød anledningen seg for å spille med Luftforsvarets musikkorps i Trondheim. Det ble så givende at her måtte drømmejobben være, eller i et annet forsvarskorps i Norge. Etter 3 år på musikklinja ved Nord-Østerdal VGS, ble valget Toneheim Folkehøyskole på Hamar, noe hun verdsetter høyt på mange måter. Her er det dyktige lærere, og elevene får møte profesjonelle musikere som holder foredrag og konserter.

Prøvespilt

Os kommune med Kulturskola arrangerte UKM på tirsdag 5. Mars. Agnes kom direkte til UKM Os fra NTNU Trondheim, der hun samme dag hadde prøvespilte i anledning opptak for videre studier. Hun ble sammen med 9 andre aktører, tatt ut til å gå videre til Fylkesmønstringen i Hedmark som finner sted på Flisa, Åsnes 26.-28. April. På UKM mønstringen spilte Agnes et solonummer ”Lied” på klarinett, et musikkstykke med høy vanskelighetsgrad. Publikum kunne nyte en musiker med stor innlevelse og tekniske ferdigheter.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags