Arnfinn får fylkeskommunens fylkeskulturpris for 2015

1. mai skal Arnfinn Strømmevold synge Falkbergets Bergmanssalme fra denne tårngluggen i Røros kirke.

1. mai skal Arnfinn Strømmevold synge Falkbergets Bergmanssalme fra denne tårngluggen i Røros kirke. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Sør-Trøndelag fylkeskommunes fylkeskulturpris for 2015 tildeles Arnfinn Strømmevold fra Røros.

Sør-Trøndelag fylkeskommune har hvert år siden 1976 tildelt en kulturpris for fremragende kulturell innsats. Kulturprisen skal fortrinnsvis gå til enkeltpersoner bosatt i fylket eller med annen sterk tilknytning til fylket.

Kulturprisen består av 50.000 kroner og en glasskulptur laget av Cathrine Maske.

  • Siden har «Elden» hatt en enorm utvikling, og er i dag et av Norges best besøkte og mest spektakulære frilufts teateroppsetninger. Arnfinn Strømmevold har hatt en sentral rolle i dette utviklingsarbeidet. Musikkteateret ble første gang ble satt opp i 1994 og er i år inne i sitt 16. år. Arnfinn Strømmevold spilte sommeren 2014 sin siste rolle som «Per-Åke».
  •  I tillegg til å drive med teater er han også musiker og blant annet medlem i rockegruppen Bergstaden Old Stars. Her skriver han det meste av låter og tekster for bandet. I 2008 realiserte han konsertprosjektet «Farende fant», som er en musikalsk reise basert på en tur han gjorde. Inspirasjonskilder er blant andre Bob Dylan, The Band og Rolling Stones.
  • Gjennom sine mange roller har han gledet så vel ung som gammel. Han er kjent som «trollet fra Mugg», og figurerer som Rørostroll i gatebildet titt og ofte. Han er rangert som Norges eneste vaskeekte troll av fransk ukepresse.
  • Strømmevold skriver alt fra viser og vers til mindre teatermusikaler og teatertablåer. Arnfinn lever i dag av musikk og som entertainer. Arnfinn er ofte på oppdrag i forhold til underholdning og musikk og er en flittig brukt entertainer i Rørosregionen.

Arnfinn Strømmevold kan trygt kalles en ekte kulturpersonlighet.

Selve utdelingen av Fylkeskulturprisen 2015 vil skje under Martnan på Røros.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken