Eva (5) og William (10) Kjærgaard koste seg i Uppigard Streitlien

Eva (5) og William  (10) Kjærgaard sammen med mor Marit Widding koste seg på åpen dag på bygdetunet.

Eva (5) og William (10) Kjærgaard sammen med mor Marit Widding koste seg på åpen dag på bygdetunet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Til tross for noen regnbyger og litt ustabilt vær var det brukbart med folk på den åpne dagen på bygdetunet Uppigard Streitlien i Folldal søndag.

DEL

Åpen dag er fast tradisjon, forteller kulturkonsulent Jens Jørgen Jensen.

Han er litt skuffet over oppmøtet, men tror det har med ustabilt vær denne søndagen å gjøre.

Folldal kommune sikret seg i 1975 Uppigard Streitlien da de kjøpte stedet av Tore Segelcke. Stedet ble skapt av Anton Raabe og Tore Segelcke. Raabe var kirurg, jeger, friluftsmann og samler. Segelcke var en kjent skuespillerinne ved Nasjonalteateret. Begge var sterkt interessert i norsk natur og kultur. Tunet har en fantastisk beliggenhet med en utrolig utsikt rett mot Rondane.

Bygdetunet har hatt åpent de tre foregående dagene med omvisning og eventyrstund i regi av alvdølene Berit Kjølhaug og Gjertrud Kjølhaug Bakkeng, og de forteller også om lite besøk. De to alvdølene er veldig interessert i vår lokalhistorie og har jobbet gratis i de dagene bygdetunet hadde åpent.

På søndag var det Kirkekretsen kvinneforening som sto for arrangementet, og dagen startet med friluftsmesse med barnedåp. Kvinneforeningen tilbød utstilling og fremvisning av hverdagsbunader, forklær og snorer og bånd. Det var eventyrstund for alle aldre og barna kunne leke seg med kubb og stylter. Det var også salg av kaffe og vafler og praten gikk lett.

Både lokale folk og også noen tilreisende helt fra Bergen var på besøk. Eva (5) Kjærgaard og broren William (10) var på besøk hos mormor og avsluttet ferien i Folldal med besøk på bygdetunet. De hadde vært en hel uke hos mormor, og hadde rukket en hel del på denne uken og ramser opp:

Besøk på Storhøa, besøk på Snøhetta, både selve toppen og viewpoint. De hadde selvsagt også kjørt gruvetoget, noe Eva syntes hadde vært litt skummelt. De hadde vært på Dovregubbens hall og også besøkt Hunderfossen eventyrpark. Men det hørtes nesten ut som om stolpejakten var noe av det de syntes hadde vært morsomt, for det hadde de ikke i Bergen kunne mor Marit Widding fortelle.

Nok aktiviteter å velge mellom i Folldal og nærområdet altså for både lokale og tilreisende.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken