En halv million kulturkroner til Rørosprosjekter

JUBILEUMSÅR: De to ansatte i Vinterfestspill i Bergstaden, Bjørn Nessjø og Kari Kluge er snart klare for Vinterfestspill i Bergstaden og 20-årsjubileum.

JUBILEUMSÅR: De to ansatte i Vinterfestspill i Bergstaden, Bjørn Nessjø og Kari Kluge er snart klare for Vinterfestspill i Bergstaden og 20-årsjubileum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hovedutvalg for kultur i Trøndelag har fordelt 5.440.000 kroner til kulturtiltak for 2019. Røros får nesten en halv million.

DEL

Hovedutvalget for kultur har fordelt 2.190.000 kroner til prosjektstøtte, og 3.250.000 kroner i flerårig støtte etter å ha behandlet søknader til kulturformål for 2019.

To lokale søknader om flerårig støtte ble bevilget. Det var Vinterfestspill i Bergstaden som fikk 200.000 kroner og Stiftelsen Elden som fikk til Musikkteateret Elden 150.000 kroner.

JUBILERER: Elden har også jubileum i 2019. Her er Elden-frivilige ute og deler ut brosjyrer til folk i gata. F.v. Jacob Dille, Rasmus Myran Wintervold, Håkon Nilsgård Dille, Ole Johan Kværneng Stoltenberg, India Shakira Myran Wintervold, Anja Hegseth Leinum og Anna Ingeborg Kværneng Stoltenberg.

JUBILERER: Elden har også jubileum i 2019. Her er Elden-frivilige ute og deler ut brosjyrer til folk i gata. F.v. Jacob Dille, Rasmus Myran Wintervold, Håkon Nilsgård Dille, Ole Johan Kværneng Stoltenberg, India Shakira Myran Wintervold, Anja Hegseth Leinum og Anna Ingeborg Kværneng Stoltenberg. Foto:

Fylkeskommunen mottok totalt 101 søknader om prosjektstøtte innen fristen 1.november i fjor. Fra Røros nådde tre søknader opp. Holtålen søkte ikke i det hele tatt. Resultatet ble slik:

Røros Folk Festival 2019, Folkemusikkscena Røros får 40.000 kroner. Røros Folk Festival arrangeres for femte gang i 2019. Festivalen arrangeres av Folkemusikkscena Røros og bruker den gamle trehusbebyggelsen i Bergstaden som konsertlokaler og rammer for festivalen.

FULLE HUS:  Gjennomgangsmelodien for Røros Folk Festival var «utsolgt».

FULLE HUS: Gjennomgangsmelodien for Røros Folk Festival var «utsolgt». Foto:

Rørosmartnan ved Visit Røros får 35.000 kroner. I beskrivelsen heter det: Rørosmartnan arrangeres hvert år fra nest siste tirsdag i februar til påfølgende lørdag, i tråd med kgl resolusjon fra 1853. Hele sentrum tilrettelegges og benyttes som arena for handel og 3-400 kulturarrangement. Levende formidling av vår immaterielle kulturarv kombineres med moderne uttrykk midt i verdenskulturminnet Røros. Vi er ved et veiskille og må ta grep for å sikre og utvikle Rørosmartnan som en viktig handels- og kulturarena for framtiden.

STØRST: Rørosmartnan er den største samlingen av brukshester som brukes til å kjøre lass og varer, en kultur som man er redd er i ferd med å forsvinne.

STØRST: Rørosmartnan er den største samlingen av brukshester som brukes til å kjøre lass og varer, en kultur som man er redd er i ferd med å forsvinne. Foto:

Litteraturfest Røros ved Røros litteraturlag får 30.000 kroner. Den beskrives slik: Litteraturfest Røros arrangeres hver høst, neste gang 29/8-1/9-2019. Vårt fokus er både skjønnlitteratur og sakprosa, vi har et omfattende skoleprogram for barn og unge, og et variert voksenprogram. Bergstaden Røros danner en unik ramme rundt festivalen, og vi bruker ulike sentrumsnære lokaler til å romme de ulike arrangementene. Vi tilhører det sørsamiske språkområdet, noe vi ønsker å formidle gjennom festivalen. Lokale, regionale, nasjonale og internasjonale forfattere deltar.

RØROS LITTERATURFEST: Konferansier Kirsti Sæter og litteraturlagets leder Kjell Magnus Krog under en tidligere åpning av Litteraturfesten.

RØROS LITTERATURFEST: Konferansier Kirsti Sæter og litteraturlagets leder Kjell Magnus Krog under en tidligere åpning av Litteraturfesten. Foto:

Den totale budsjettramma for støtte til kulturtiltak er for 2019 på kroner 7.890.000 kroner. Den ble økt av fylkestinget i desembermøtet i forhold til fylkesrådmannens opprinnelige forslag. Budsjettposten deles mellom tilskuddsordningene flerårig støtte, prosjektstøtte og tilskudd til mindre tiltak/prosjekt.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags