Eau de Vill tryglet seg til spillejobb

FORBEREDER SEG TIL FEST: Tømmerkassa skulle opprinnelig vært et fjøs på Hummelvoll. Stein Peder Rye (t.v.) og Terje Sandberg i Fjelly. Foto: Tonje Hovensjø Løkken

FORBEREDER SEG TIL FEST: Tømmerkassa skulle opprinnelig vært et fjøs på Hummelvoll. Stein Peder Rye (t.v.) og Terje Sandberg i Fjelly. Foto: Tonje Hovensjø Løkken

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stein Peder Rye minnes langbord, kakao og gelé på juletrefest. Nå inntar Eau de Vill Fjelly i Hodalen, og bedyrer at scenen er lav nok til at det er trygt å falle ned.

DEL

Lørdag 1. oktober blir det pubkveld utenom det vanlige i Hodalen. Dørene i det drøyt 100 år gamle samfunnshuset Fjelly åpnes når Hodalen fjellstue, grunneierlaget og utmarkslaget går sammen om matservering, pub og moro. Fjellstua og Fjelly er «to hus tett i tett», og Svein Arild Johnsgård i Eau de Vill sier at bandet gleder seg stort til opptredenen i den gamle tømmersalen i Fjelly.

– En fantastisk akustikk, et lokale bygd på gamlemåten. Det låter pent når jeg synger der! oppsummerer Svein Arild Johnsgård i Eau de Vill.

Bandet har allerede spilt i et privatlag i Fjelly, og nærmest skreket seg til en offentlig opptreden.

– Vi er et akustisk band i utgangspunktet. Lokalet er skreddersydd for oss. Det er vedovn, og scenen er passe høy. 30 centimeter er det ikke farlig å falle ned, ler Johnsgård, som lover en kveld med veldig gode historier og kjempefin musikk.

– Bråtevis med sømådøler på scenen; i hvert fall fire, kanskje flere. Vi er aldri konstante, forklarer han.

Selv har han ikke spilt i Hodalen siden 1980.

Terje Sandberg og Stein Peder Rye viser rundt i et lokale med lysmalte tømmervegger, langbenker og et gammelt piano som bor i eget hus i et hjørne av scenen. Rye erindrer juletrefestene sist på 60-tallet.

I 1969 tok fjellstua over rollen som samfunnshus, og Fjelly ble lagerrom. I senere år har bygdekvinnelaget hatt utstillinger her, og ungdommen arrangerer filmklubb om sommeren og i påsken.

Arrangørene håper at både innen- og utenbygds, jegere og hyttefolk finner veien til pub. Mat og prat vil gå for seg i fjellstua, mens Fjelly blir stedet med langbord og benker, musikk og historier fra scenen – og muligheter for en svingom.

– Her blir det neppe mulighet til å prate særlig rolig, tror Sandberg og ser rundt seg i lokalet.

Hodalen har 75 innbyggere og minst et par hundre hytter. I sin tid var Ungdomslaget Frihug blant dem som brukte Fjelly.

Lørdag er det altså mulig å høre Svein Arild Johnsgård synge pent under takhvelvingen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags