Ørjan ble hedret av kommunen: – En ung idrettsutøver med klare mål og ambisjoner

Ørjan Aune kunne stolt gå frem på scenen og motta årets Kulturstipend i Holtålen kommune.

Ørjan Aune kunne stolt gå frem på scenen og motta årets Kulturstipend i Holtålen kommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ørjan Aune er tatt ut på landslaget i snøskutercross. Torsdag kveld ble han hedret med Holtålen kommunes kulturstipend.

DEL

Ørjan Aune fra Haltdalen mottok torsdag kveld Holtålen kommunes kulturstipend i «Rallaren».

Ørjan Aune er en ung og lovende utøver i snøskutercross og har allerede oppnådd flere gode prestasjoner i sporten.

Han er allerede til tross for sin unge alder tatt ut på snøskutercrosslaget: Team Norway junior 2017/2018.

Ørjan synes det er stas og kunne få dyrke sin idrett og er takknemlig overfor sponsorer, klubben sin NMK- Gaula og ikke minst overfor sine to søstre, mor og far som stiller opp uansett når det måtte være. Aune trives godt med snøskutercross til tross for at det krever mye trening.

– Denne prisen skal derfor henge høyt og ikke minst over premiehylla mi, sier Ørjan stolt.

Begrunnelsen

Begrunnelsen som ligger til grunn for utdelingen av Årets kulturstipend lyder som følger:

Prisen i år går til en ung og lovende utøver innen en idrett – en idrett som ikke er så utbredt i kommunen i dag. Vedkommende fattet interesse for denne sporten i ung alder – inspirert av eldre utøvere. Disse personene er også i dag gode forbilder og treningskamerater.

Utøveren må, for det meste, reise til andre steder for å trene da det ikke finnes et permanent idrettsanlegg for denne grenen i kommunen per i dag, men det er håp i fremtiden. Allikevel skaper treningsforholdene noen utfordringer og en god del ressurser må legges ned for å komme på egnede treningsarenaer – reiseavstandene kan bli lange – men skal en henge med i idretten en deltar i så har en ikke noen valg. MEN det tas på strak arm!

Vedkommende utøver arbeider seriøst og målrettet, og har et talent innenfor sin idrett. Stipendvinneren har allerede oppnådd mange gode prestasjoner innen sporten, også i vårt naboland Sverige – tiltross for sin unge alder – dvs. 15 år.

Første arrangementet utøveren deltok i var gjesteklassen under EM i Granåsen i 2013. Deretter ble det NM i Tydal samme år. Hadde flere gode prestasjoner i 2014 og 2015 – tiltros for en trøblete sesong pga. utforinger med sitt kjøretøy. Både i 2016 og 2017 ble det deltagelse i 14 løp – 10 av dem på pallen – med flere 1 plasser i forskjellige stevner både i Norge og Sverige. Meget bra!

Utøveren representerer NMK Gaula, og som dere kanskje allerede skjønner driver utøveren med snøskutercross – innen grenen 600 med gassbrems i Norge og 550 i Sverige. Utøveren er tatt ut på snøskutercrosslaget; Team Norway junior 2017/2018. Nå er det full satsing på en ny sesong, og han håper snart på mye snø.

I tillegg til sine idrettslige kvaliteter er utøveren en ydmyk, trivelig, og jordnær person. Han er selvfølgelig motorinteressert og driver med fotball om sommeren. Han er elev ved 9. klasse ved Hov skole.

Ovenfor nevnte viser at dette er en idrettsutøver med klare mål og ambisjoner. Derfor er det en stor glede for Holtålen kommune å gi årets kulturstipend til ØRJAN AUNE.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags