Verdens lengste sommerjobb

HOVEDPERSONER: Disse seks går igjen i «verdens lengste» krim-serie: Janne Heltberg som styrmann, Jon Lockert Rohde matros, Terje Ranes kaptein, Hildegunn Eggen reder, Sofie Asplin kapteinens datter og Nader Khademi som politimann. FOTO: GLENN MELING/NRK

HOVEDPERSONER: Disse seks går igjen i «verdens lengste» krim-serie: Janne Heltberg som styrmann, Jon Lockert Rohde matros, Terje Ranes kaptein, Hildegunn Eggen reder, Sofie Asplin kapteinens datter og Nader Khademi som politimann. FOTO: GLENN MELING/NRK

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

-Dette blir en drømmesommerjobb! Det sier Jon Lockert Rohde som torsdag begynner på jobben som skuespiller i «verdens lengste drama-serie».

Lockert Rohde skal spille matros i krimserien Mysteriet på Sommerbåten. Den blir en del av NRKs direktesendte program Sommeråpent. Når Dramaavdelingen i NRK kaller dette for verdens lengste drama-serie, skyldes det kort og godt at handlingen foregår fra dag til dag om bord i det tidligere hurtigruteskipet Ragnvald Jarl, nå omdøpt til Sjøkurs, på vei fra Vadsø til Oslo. Den ruten måler 1 446 nautiske mil, eller bortimot 2 700 km.

Tidligere i vår var Lockert Rohde med på en prøvefilming og ble valgt ut til å spille matrosen om bord.

Stuntprosjekt

-Jeg meldte meg på fordi jeg syntes dette var et veldig spennende prosjekt, ja, det reneste stuntprosjektet! Det vil bli noe helt annet enn det jeg har gjort tidligere og gi meg en ny erfaring, samtidig som jeg skal jobbe sammen med en masse bra folk, sier Lockert Rohde før han reiser nordover til halvannen måneds opphold om bord.

Han innrømmer at det i seg sjøl kan bli en opplevelse, innlandsgutt som han er og som nå må sette sjøbein ordentlig for første gang.

Ikke alt klart

Bortsett fra å fortelle at han skal spile rollen som matros, er det ikke så mye mer han vil, eller kan, fortelle om hva rollen går ut på. Delvis fordi han ikke vil røpe noe av handlingen, og delvis fordi manus langt fra er ferdigskrevet til alle episodene. Handlingen vil delvis foregå ombord og delvis på de forskjellige stedene som båten anløper på ferden sørover. At det blir mer dramatikk og sikkert også noe kjærlighet og forviklinger er vel ikke usannsynlig.

Hemmeligheter

NRK har likevel lagt ut litt bakgrunnsinformasjon om plottet i serien: Natta før skipet skal leies ut til NRK og Sommeråpent forsvinner en av mannskapet under merkelige omstendigheter. Så da NRK-staben kommer om bord neste morgen, kommer også en ung politimann om bord. Oppdraget hans er å finne ut hva som skjedde i forbindelse med forsvinningen. Han oppdager fort at både båten og mannskapet som er igjen har mange hemmeligheter som de forsøker skjule.

I de neste episodene skal vi følge hans arbeid og mannskapets rolle i dramaet. Det blir spilt inn i 41 episoder, hver på 15 minutter. De spiles inn og sendes samme dag rett etter programmet Sommeråpent på NRK. Innspillingen foregår fem dager i uken i åte uker og avsluttes i slutten av august.

Slag i slag

I tillegg til å være med som skuespiller i et slikt stuntprosjekt, som hankaller det, gleder Lockert Rohde seg også til selve reisen. Han håper det blir anledning til litt avslapping og mulighet til å oppleve naturen langs leia, for det blir ikke mye tid til avslapping og ferie når han er ferdig med innspillingene her. Allerede i september begynner prøvene på Jo Strømgrens «Konfirmasjonen» på Trøndelag Teater, og siden går det slag i slag utover høst og vinter.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags