Første søndag i advent inviterer de til gratis kirkekonsert

Av

De medvirkende stiller opp gratis, og det koster heller ingenting å gå på konserten som menighetsrådet arrangerer.

DEL

Første søndag i advent i Bergstadens Ziir, arrangerer Røros Menighetsråd sin tradisjonelle førjulskonsert.

- Dette er en gratiskonsert vi har hatt i mange år. Det er bare lokale utøvere som deltar og alle stiller opp gratis. Mange ønsker å opptre i kirka før jul, men ikke alle har mulighet til å arrangere sjøl, derfor er dette en mulighet, sier leder i Røros menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius.

Hun forteller at før i tiden var det bestandig konsert i kirka etter julegrantenninga. Da var det kommunens kulturavdeling som stod bak, men de senere årene er det Røros Menighetsråd som arrangerer.

- Det er ikke noe problem å få med artister. Røros har jo utrolig mye å velge i på kulturfronten, så de som er med i år er bare en liten del av utvalget, sier menighetsrådslederen, som legger til at de ønsker å skape en trivelig førjulskveld så alle kan komme i god adventstemning. Konsertene starter klokka seks.

- Det er også viktig å ha et arrangement som er gratis, for alle har ikke like god råd. De som ønsker det, kan gi en gave ved utgangen. De pengene skal gå til et godt formål i kirka. I år er det en ny sokkel til påskelyset, som er valgt, opplyser Rutt-Karin Engzelius.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags