- Korsang sier du? Nei, det driver jeg definitivt ikke med. Jeg måtte synge i musikkhøyskolekoret de fem årene jeg studerte i København, men det ble med det. Jeg synger kanskje så vidt i badet. Ja, også Rosenborgsangen i blant da, humrer hele Norges fiolin-nestor.

I mer enn 60 år har Arve Tellefsen begeistret publikum. Fra Ole Bull via Johannes Hansen og Valdresmarsjen; fra Knutsen & Ludvigsen til Carl Nielsen og Sjostakovitsj har han elegant ledet oss gjennom ulike tidsepoker og stilarter. Søndag kveld holder han konsert i samarbeid med Os mannskor i kirka på Os, og Arbeidets Rett fikk anledning til en prat på forhånd.

- Jeg gleder meg jo til å komme til Os ja. Konserten holdes i kirken, og det pleier jo å være flotte konsertlokaler med god akustikk. Jeg tror jeg har til gode å spille i et kirkerom som ikke fungerer fint. Det må være Nidarosdomen da forresten, fordi der er det så høyt under taket at det kan være krevende, konstaterer Tellefsen, som gleder seg til besøke Os.

Til konserten har han med seg pianisten Ole Christian Haagenrud, som blir regnet som en av de mest lovende unge pianistene i Norge. Os mannskor skal framføre et eget nummer, og det blir et fellesnummer.

- Jeg spiller jo i blant med Nidarosdomens guttekor, men jeg regner med at alderen på medlemmene i Os mannskor er nærmere min egen enn gjennomsnittsalderen i guttekoret, sjøl om ingen er så gammel som meg sikkert, konstaterer han tørt.

Han fyller 82 år 14. desember, og Retten konstaterer at Tellefsen holder seg ung og virker være veldig sprek.

- Til det er det bare å si at jeg har vært veldig heldig med helsa. Jeg innså tidlig at det var ganske viktig å ta vare på den, men en må ha litt flaks også. Sykdommer kommer både til rik og fattig, gammel og ung. Jeg forsøker å holde meg i form, trener og springer og er veldig glad i å gå på ski. Hadde det vært nok snø skulle jeg vel tatt med ski til Os, men det spørs om jeg bør konsentrere meg om konserten denne gangen, svarer han.

- I tillegg til at jeg reiser en del og holder konserter rundt om, så har jeg to døtre på 15 og 17 år som driver med kunstløp på skøyter. De kjøres på trening både tidlig og sent, gjerne i fem-tida om morgenen for ei treningsøkt for skoledagen starter, så du kan trygt si de holder meg i aktivitet.

Tellefsen samarbeider med vinterfestspillsjefen Bjørn Nessjø, og han formidler følgende om konserten: - Konserten blir et tverrsnitt av en unik karriere. Med sin personlige og lune form vil Arve Tellefsen også vise de ulike sidene ved det å være musiker i mer enn seks tiår. Hans unike formidlingsevne både musikalsk og verbalt vil gi deg en konsertopplevelse helt utenom det vanlige. For som Arve selv sier: ”Æ e jo tross aillt trønder”.