Fyller Kulturstua med korpsmusikk

ØVELSE: Torsdag og øvingskveld for Alvdal skolekorps, som er nesten fulltallig her. Foran fra venstre: Aleksander Nordseth, Lilly Klafstadbakken Samuelshaug, Mikal Reppe, Einar Wenstad Lohn og Petra Skovro Bjørsagård. Bak: Mina Wenstad Lohn, Oliver Spæren Henningsen, Esten Hansen-Møllerud Hauen, Per Ellef Nygard og Anna Hansen-Møllerud Hauen.

ØVELSE: Torsdag og øvingskveld for Alvdal skolekorps, som er nesten fulltallig her. Foran fra venstre: Aleksander Nordseth, Lilly Klafstadbakken Samuelshaug, Mikal Reppe, Einar Wenstad Lohn og Petra Skovro Bjørsagård. Bak: Mina Wenstad Lohn, Oliver Spæren Henningsen, Esten Hansen-Møllerud Hauen, Per Ellef Nygard og Anna Hansen-Møllerud Hauen. Foto:

Søndag 10. november er det klart for matiné på Sjulhustunet i Alvdal.

DEL

De unge musikerne i Alvdal skolekorps inviterer sammen med Tynset skolemusikkorps og Alvdal-Tynset janitsjarkorps til matiné søndag 10. november. Stedet er Kulturstua i Sjulhustunet. Her øver skolekorpset hver torsdag, og varm mat hører med til øvelsen!

Vi møter Lilly Klafstadbakken (10) som spiller saxofon, Petra Skovro Bjørsagård (12), Aleksander Nordseth (10), Einar Wenstad Lohn (13) som alle spiller kornet, samt Mikal Reppe (12) som er trommeslager. Mandagen før hadde de vært på storøving sammen med alle de andre musikerne.

– Det var rekkevis med kornetter!, forteller kornettistene.

På konserten søndag skal korpsene spille litt sammen i storkorps, men også hver for seg. Det er første gang Kulturstua er konsertsal for en slik stor korpskonsert, der det blir mellom 50 og 60 musikere på scenen. De skal spille både folkemusikk, musikalstoff fra Phantom of The Opera, og noe typisk åttitallsstoff, blant annet fra Bon Jovi.

– Vi begynte med fem medlemmer her, og nå er det vel 11, teller korpsleder Mali Hauen og kasserer Anne Gina Wenstad. Dirigent er Signe Marie Feragen.

Hauen sier de kunne ønske seg enda flere medlemmer. Det er suksess med et korps i skolen-prosjekt som skolen og kulturskolen samarbeider om, og Hauen ønsker selvsagt at de som får prøve korpsinstrumenter fatter interesse for å bli med i korpset senere.

Konserten søndag er en gratiskonsert tidlig på ettermiddagen, og da håper musikerne at både store og små finner vegen til Sjulhustunet for å høre musikalsk samspill på tvers av aldre. Det blir salg av kaffe og kaker, også.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags