Teater Innlandet spiller i disse dager stykket KORPS i regionen. Stykket er skrevet av Knut Nærum og hyller korpslivet i bygd og by.

På scenen møter publikum to skuespillere som tar de med på livet i og rundt korpset.

De lokale korpsene bidrar med musikken som binder forestillingen sammen. En av forestillingene i vår region spilles av musikere fra Os, Tolga og Røros, mens den andre av musikere fra Tynset og Alvdal.

Unike forestillinger

– Dette er veldig spennende, og det blir ei unik forestilling fra sted til sted, forklarer dirigent for Tolga Skolemusikkorps, Svein Gjelten Bakken. Han er også dirigent for samarbeidskorpset mellom Os, Tolga og Røros.

– Korpsene har selv fått velge hvilke musikkstykker som skal brukes, ut fra at de skal være glade, triste, ha juletema og lignende, fortsetter han.

– For vår del sparket vi i vei dette prosjektet med øvingshelg på Os i starten av september der musikerne fra Tolga og Os også overnattet sammen i samfunnshuset, forteller Bakken.

Løfter musikerne

I en tid der korpsene i regionen blir stadig mindre og får stadig knappere besetning, gleder han seg over det lydmessige løftet samarbeidet gir.

– Det er tydelig at dette gir et løft for korpsmusikerne og at de vokser på å spille sammen i tilnærmet fullt ensemble, ivrer han.

Forestillingen spilles torsdag i Storstuggu på Røros med orkester bestående av skolekorpsene på Tolga og Os, samt elever fra Røros kulturskole, mens det på fredag spilles i Tynset kulturhus med Tynset Skolemusikkorps og Alvdal Skolekorps som orkester.