Lokale kunstnere møtte lokalbefolkningen på vernissasje hos Kunst & Kaos

SPILTE LÅTER AV PER BERGERSEN:  Jonas Jansen Ramsfjell og Bakrus sto for det musikalske innslaget under åpningen av av kunstutstillingen "Lokale møter hos Kunst & Kaos" i Trevarefabrikken.

SPILTE LÅTER AV PER BERGERSEN: Jonas Jansen Ramsfjell og Bakrus sto for det musikalske innslaget under åpningen av av kunstutstillingen "Lokale møter hos Kunst & Kaos" i Trevarefabrikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Som alltid møter folk opp i strie strømmer når Kunst & Kaos åpner dørene for nye kunstprosjekter. Ekstra spennende er det når lokale kunstnere blir invitert til å samarbeide. I Artut kulturfestuka, denne uka, har galleriet åpent alle dager, men er betjent først fra klokka 16.00. - Vi har full jobb ved siden av, sa Sigrid Martine Jansen som frontet utstilling. Den andre gallerieieren er Ellen Kristine Klemmetvoll. Lørdag og søndag er galleriet betjent hele dagen.

Galleri Kunst & Kaos åpnet utstillingen "LOKALE MØTER hos KUNST & KAOS", en utstilling som ikke bare er en mønstring av lokale kunstnere, men et møte kunstnerne seg i mellom. På åpningen hadde Eli Wintervold & Tom Gustavsen laget et tablå med en sittende taus modell sminka som en klovn og med Eli Wintervolds malte lerret i bakgrunnen. På lerretet kunne en skimte konturene av et sirkustelt. Klovnen i Ida Marie Lee's skikkelse hadde et stolt, men uutgrunnelig og trist uttrykk. Det var Ida Gløtheim Rambraut som hadde sminket henne. Veldig bra. Fotograf Tom Gustavsen foto fra performancen kan kjøpes i galleriet, som har åpent hele Artut kulturfestuka. Pengene fra det salget går til Rosa Sløyfe-aksjonen.

Tyvstart på Artut kulturfest

Som Sigrid Martine Jansen sa - Vi tyvstartet like godt på "Artut kulturfest", sa hun med et smil til kulturkonsulent Ane Linn Hagaas som hadde fått æren av å åpne utstillingen. - Haagaas understreket at hun ikke var noen kunstkjenner og ikke hadde noen ambisjoner i den retningen heller. Det som skjer i meg og med meg i møte med kunst er et møte med meg selv, sa hun, og gratulerte de to gallerieierne, Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid Martine Jensen, med utstillingen.

Bakrus

Punkrockbandet Bakrus spilte låter av Per Bergersen som blir regnet som vår lokal Jokke, musikeren Joachim Nielsen, av fansen. Bakrus-gjengen var akkurat kommet hjem fra Trøndersk Mesterskap i Livemusikk der de scoret best i sin gruppe, og gikk videre til finalen..

- Det var overraskende at vi var best i gruppa, sa frontfiguren Jonas Jansen Ramsfjell (vokal, gitar). Bandmedlemmene forøvrig er Steffen Lilleevjen (bass), Odd Ragnar Bukkvoll (trommer) og Vegard Moen Viken (gitar).

Det var ikke vanskelig å skjønne at Bakrus gikk videre til finalen. Det er vel ikke umulig at det vanker litt ekstra med spillejobber på gjengen fremover. Tekstene til Bergersen er flotte og desperate og bandet spilte og sang låtene på en overbevisende måte.

I desember slipper de sin første plate, og coveret hadde en av de andre kunstnerne, Ola Olsen Lysgaard, tegnet digitalt.

Billedkust, mosaikk og keramikk

Far og sønn, Per og Ola Olsen Lysgaard hadde samarbeidet om flere flatedekorasjoner med mosaikk av porselen. Torgeir Leander Henriksen viste frem krukker og vaser i saltglasert steingods. Christer Tronsmed viste et selvportrett i olje på lerret og og to akvarell/gouache. Tronsmed har akkurat flyttet hjem med familien og han tar ut fødselspermisjon og er hjemme med Edvard for tiden. Akvarellene har han laget så sent som tidlig i oktober.

I tillegg til kunsten, har Kunst & Kaos, en gavebutikk, med vakre ting og tang. Julegaver for eksempel. Ta turen og bli kjent med galleriet. Det ligger mellom kirka og biblioteket.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags