Astrid Grue viser skulpturer og små improvisasjoner over ansikter

 KVINNESKULPTUR I GROV LEIRE:  Astrid Grue jobber med kontraster. - Jeg vil framheve krater, sprekker og ujevnheter, sår og arr - levd liv; det setter spor å leve. Det er vakkert og det blir en kraft i det, sier kunstneren.

KVINNESKULPTUR I GROV LEIRE: Astrid Grue jobber med kontraster. - Jeg vil framheve krater, sprekker og ujevnheter, sår og arr - levd liv; det setter spor å leve. Det er vakkert og det blir en kraft i det, sier kunstneren. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Astrid Grue åpner salgsutstilling på Røros Kunstformidling på lørdag med skulpturer av kvinnehoder og kvinneskulpturer i grov leire og mindre torsoer og små bilder med improvisasjoner over ansikter i porselen.

Grue spiller både på det grove og det vakre når hun former skulpturene sine. Hun er kjent for de vakre formede skulpturene av hoder og mennesker i grove leire.

- Jeg vil framheve sår, arr og sprekker, det setter spor å leve, sier keramikeren og billedhuggeren. Hun har bodd og arbeidet i Dalsbygda i store deler av sitt voksne liv. De siste tre årene har hun eksperimentert mye med porselen. Til utstillingen i Kjerkgata har hun med et utvalg av mindre torsoer og små bilder med improvisasjoner over ansikter i porselen.

Astrid Grue (f. 1957) er utdannet fra Bergen kunst- og håndverksskole, Kunstakademiet i Trondheim og Statens kunstakademi.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags